ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν ξεκίνησε καλά η εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δεν ξεκίνησε καλά η εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια | Ειδήσεις: Μικρή πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, Δευτέρα (22/05/2017) καθώς οι νέες πολιτικές ανησυχίες στην Ισπανία επηρέαζαν το κλίμα αν και οι επιχειρηματικές συμφωνίες και οι ισχυρότερες μετοχές εμπορευμάτων προσέφεραν στήριξη στους ευρύτερους περιφερειακούς δείκτες.

Τα blue chips στο ισπανικό χρηματιστήριο σημείωσαν πτώση 0,4%, με τα blue chips της ευρωζώνης να καταγράφουν απώλειες 0,2%. Ο ευρύτερος πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν αμετάβλητος στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Οι Ισπανοί Σοσιαλιστές επανεξέλεξαν χθες στην ηγεσία του κόμματος τον σκληροπυρηνικό Πέδρο Σάντσεθ, σε μια εξέλιξη που αναμένεται να καταστήσει δυσκολότερο για τους κυβερνώντες συντηρητικούς να διασφαλίσουν την στήριξη της αντιπολίτευσης που χρειάζονται στο κοινοβούλιο για να περάσουν νόμους.

Η άνοδος των μετοχών πρώτων υλών προσέφερε στήριξη, με τον ευρωπαϊκό κλαδικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,5%. Η ελβετική Clariant κατέγραψε άλμα 6,9% αφού συμφώνησε να συγχωνευθεί με την αμερικανική Huntsman Corp δημιουργώντας μια εταιρία χημικών με κεφαλαιοποίηση άνω των 14 δισ. ευρώ.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις