Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Χρειαζόμαστε έναν Σούπερμαν

Χρειαζόμαστε έναν Σούπερμαν
Ζούμε τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, έναν Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο. Όπως είχε πει και ο Αϊστάιν, ο 3ος Παγκόσμιος θα γίνει με σφεντόνες. Αυτό γίνεται σήμερα, δεν υπάρχουν χρήματα και μαχόμαστε με σφεντόνες.

Βλέπω πολλούς από τους φίλους μου να φεύγουν για το εξωτερικό. Και καλά κάνουν, γιατί η Ελλάδα τους απογοήτευσε. Εγώ όμως τη χώρα μου την αγαπώ και θα μείνω εδώ για να παλέψω. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι, να μείνουμε και να παλέψουμε.

Νομίζω πως οι στίχοι του Ισαάκ Σούση «είμαι μια μάζα από φωτιά και στενοχώρια» ταιριάζουν απόλυτα. Υπάρχουν άνθρωποι νέοι που έχουν όρεξη να δώσουν και δεν υπάρχει κανέναν κίνητρο. Αυτό λοιπόν που μένει στους νέους είναι θλίψη, στενοχώρια και μια αγανάκτηση που συνεχώς συσσωρεύεται.

Η τραγική κατάσταση που ζούμε στην Ελλάδα, αποτυπώνεται ακόμα και στη διαχείριση των σκουπιδιών. Ούτε καν σε αυτό δεν υπάρχει πρόοδος. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχει εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων. Πήγα στην Ιταλία και έπαθα πολιτισμικό σοκ με τις μεθόδους διαχείρισης απορριμμάτων που έχουν. Μας χρειάζεται συνείδηση, δεν σεβόμαστε ούτε τον διπλανό μας.

Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι έχει φταίξει ο κόσμος; Τι έχει κάνει και τον τιμωρούν με αυτό τον τρόπο; Άκουγα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση και μου προκάλεσαν απλά γέλιο. Μόνο να γελάς είναι πλέον με αυτή την τραγική κατάσταση.

Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και το μέλλον είναι δυσοίωνο.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένας Σούπερμαν, που θα μπει και θα κάνει κάθαρση σε όλους τους τομείς. Να πιάσει τους πολιτικούς έναν έναν και να τους πει, πόσα είχες όταν μπήκες στην πολιτική, τόσα, πόσα έχεις τώρα, τόσα. Να τους πετάξει έξω, να ξεκαθαρίσει επιτέλους αυτή η κατάσταση.

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος είναι μουσικός – τραγουδιστής. Το χειμώνα θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα μαζί με τους «Sleeping Bang», ενώ παράλληλα ετοιμάζει και το νέο του δίσκο που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο «Ένας τρελός».