ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γκρίνιες...στον Μπουτάρη για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της Θεσσαλονίκης

Γκρίνιες...στον Μπουτάρη για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της Θεσσαλονίκης

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ασκούν έντονη κριτική στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη για το κόστος των εκδηλώσεων και για την καθυστέρηση στο χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ από τις 10 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σ’ όλο το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε στο δημοτικό συμβούλιο πως «κάθε Χριστούγεννα, τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουμε γκρίνιες και παράπονα. Σε άλλους άρεσε, σε άλλους δεν άρεσε το δέντρο που βυθίστηκε στο Θερμαϊκό, το ίδιο με το δάσος στην Αριστοτέλους, αλλά και με το παγοδρόμιο. Φέτος είπαμε σε συνεργασία με τον καθηγητή Απόστολο Βέττα να στήσουμε ένα χριστουγεννιάτικο».

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως ο αρχικός προϋπολογισμός για το στόλισμα της πόλης ήταν γύρω στις 500.000 ευρώ, όμως το ποσό αυτό θα μειωθεί. «Δεν ξέρουμε ακόμη πόσο θα κοστίσουν οι κατασκευές και τι θα γίνει με τις χορηγίες. Ξεκινήσαμε με μια εκτίμηση δαπάνης 500.000 ευρώ και είπαμε θα πέσει κάτω από 300.000. Πλησιάσαμε χορηγούς γιατί οι φορείς εξαφανίστηκαν. Τα τέσσερα επιμελητήρια υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν από 25.000 ευρώ όμως δεν το έκαναν. Κόψε – ράψε, κόψε -ράψε και βρες χορηγούς, δεν γινόταν να προχωρήσουμε πιο γρήγορα».

Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, υποσχέθηκε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι τελείως διαφορετικά, ενώ για τις χορηγίες είπε πως «τα αντικείμενα και οι κατασκευές από τους χορηγούς θα μείνουν στον δήμο Θεσσαλονίκης». Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, πιθανότατα αύριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και η αρχή θα γίνει από την πλατεία Αριστοτέλους, όπως διαβάζουμε στο www.aftodioikisi.gr.

Κριτική από την αντιπολίτευση

Έντονη είναι η κριτική από την αντιπολίτευση με τον επικεφαλής των «Εντάξει», Σταύρο Καλαφάτη, να χαρακτηρίζει «τραγέλαφο και ντροπή για την πόλη να μην μπορεί να υπάρξει έγκαιρη απόφαση για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο».

«Μόλις 26 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ακόμη αναζητούμε απαντήσεις. Την ώρα που άλλες πόλεις στην Κεντρική Μακεδονία έχουν καταλήξει σε αποφάσεις, προϋπολογισμούς και μερικές έχουν στολίσει κιόλας, προσπαθώντας να τονώσουν την ψυχολογία και τις τοπικές αγορές, εμείς συζητάμε για τη διάθεση 140.000 ευρώ, με απευθείας αναθέσεις σε μουσικά σχήματα με ένα δήμαρχο χαμένο στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του» αναφέρει ο κ. Καλαφάτης.

Από την παράταξη «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη» ο Γιώργος Αβαρλής υποστηρίζει πως «δεν είναι δυνατόν να συζητάμε ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα για τις εκδηλώσεις. Ας ξεκινήσει νωρίτερα η διαδικασία για το εορταστικό πρόγραμμα».

Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στέκεται στο κόστος του στολισμού λέγοντας πως «ίσως φτάσει το μισό εκατ. ευρώ και είναι ιδιαίτερα μεγάλο το ποσό, απλά για να ενισχυθεί η εμπορικότητα του κέντρου».

Σχετικές ειδήσεις