ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Κοπρίτες οι δημόσιοι υπάλληλοι -Ημιμαθής η Δούρου

Πάγκαλος: Κοπρίτες οι δημόσιοι υπάλληλοι -Ημιμαθής η Δούρου

Προκλητικός - για μια ακόμη φορά - εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος εξαπολύοντας σκληρές εκφράσεις κατά των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ επιτέθηκε και στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, χαρακτηρίζοντάς την «ημιμαθή» και «ανυπόληπτη».

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Πάγκαλος είπε για τους δημοσίους υπαλλήλους:

«Την ανικανότητά μας να αξιολογήσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους θα την καλύψουμε με την τρόικα; Ό,τι μας ζητάει η τρόικα, δεν πρέπει να το κάνουμε; Αυτό είναι το θέμα; Γιατί να μην αξιολογηθούν οι κοπρίτες που απουσιάζουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τα γραφεία τους; Όλοι είναι κοπανατζήδες! Οι μισοί την κοπανάνε και οι άλλοι μισοί είναι εκεί. Είναι Δημόσιο αυτό; Και γιατί να μην το αξιολογήσουμε; Όλοι είναι στο σύστημα που δεν καταδικάζεται κανείς κοπρίτης ποτέ, δεν εξοβελίζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και τα συνδικαλιστικά όργανα καλύπτουν τους κοπρίτες που δεν θέλουν την αξιολόγηση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την αξιολόγηση, που είναι η μελλοντική κυβέρνηση, όπως ισχυρίζεται».

Παράλληλα έριξε... βολές κατά της Ρένας Δούρου:

«Η κυρία Δούρου πριν λίγο καιρό, ως νέα περιφερειάρχης, κατάργησε όλο τον προγραμματισμό που είχε γίνει (για τη διαχείριση των απορριμμάτων) και είναι χρηματοδοτούμενος από την Ευρώπη και προκάλεσε εκ νέου και εξ αρχής προβληματισμό γύρω από το θέμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πλημμυρίσουμε από σκουπίδια σε δυο-τρία χρόνια και θα ζούμε με τα σκουπίδια για μία δεκαετία! Πώς να το λύσει; Με τη μαγική ράβδο; Όλο αυτό το διάστημα, επανεξετάζαμε το σχεδιασμό και η κυρία Δούρου έχει πάει παντού όπου υπάρχουν χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων, στη Φυλή, στο Γραμματικό και στην Κερατέα και έχει πει ότι δεν θα γίνουν χωματερή. Και το χειρότερο είναι ότι η κυρία Δούρου ήδη ανέτρεψε όλους τους σχεδιασμούς και ξεκινάει, λέει, εκ νέου. Τι εκ νέου; Μπορεί η κυρία Δούρου να το κάνει και δεν το ξέρουν όλοι αυτοί που δούλεψαν αυτά τα χρόνια το θέμα; Μα, η κυρία Δούρου δεν ξέρει το όνομα του Λαμπράκη! Χθες, στην τηλεόραση, και την είδα με τα μάτια μου, είπε ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας συνδέει τον αρχαίο μαραθωνοδρόμο με τον Γεώργιο Λαμπράκη. Με τον Γεώργιο Λαμπράκη... Ξέρετε άλλον Λαμπράκη, πέραν του Γρηγορίου, να έτρεχε αυτόν τον Μαραθώνιο; Αυτό το ανυπόληπτο και ημιμαθές πρόσωπο καταργεί όλο το σχεδιασμό και προγραμματισμό... Δικοί μου είναι οι χαρακτηρισμοί, τους διεκδικώ και είμαι υπερήφανος γι' αυτό! Για το πρόσωπο που λέει τον Γρηγόριο Λαμπράκη, Γεώργιο και δεν ντρέπεται!».

Σχετικές ειδήσεις