ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφεύγει τη συνάντηση με τον Τσίπρα ο Σαμαράς

Αποφεύγει τη συνάντηση με τον Τσίπρα ο Σαμαράς

Μπορεί το πρωί της Τετάρτης να «φούντωσαν» τα σενάρια περί συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο οι διαψεύσεις δεν άργησαν να έρθουν.

Οι διαρροές ξεκίνησαν από το Μέγαρο Μαξίμου, με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά να ξεκαθαρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στα σχέδια του πρωθυπουργού, καθώς δεν υπάρχει σημείο σύγκλισης μεταξύ των δύο κομμάτων.

Στη συνέχεια ήρθε η διάψευση και από τη Συγγρού. Δεν έχει νόημα μία τέτοια συνάντηση», τόνισε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, γραμματέας του κόμματος, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφόρησαν.

Η αρχή έγινε όταν έγινε γνωστό πως οι κυβερνητικοί εταίροι εξετάζουν μια τέτοια προοπτική. Δηλαδή, να δεχθούν τον Τσίπρα στο Μαξίμου και να τον ενημερώσουν για τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, η οποία εξακολουθεί να πιέζει την Αθήνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, αντιθέτως, το αποδέχτηκε αλλά με όρους...

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να είναι παρών στις συζητήσεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως θέλει να έχει απέναντί του μόνο τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός δηλαδή απέναντι σε αυτόν που φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός. «Θα πάμε και για τα θέματα της οικονομίας, θα πούμε καθαρά αυτό που πιστεύουμε», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης για το θέμα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως η Κουμουνδρούρου θέλει τη συνάντηση κορυφής, αλλά χωρίς περιορισμούς στην ατζέντα.

Σχετικές ειδήσεις