ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την τρομολαγνεία του 2012 πάνε και σε αυτές τις εκλογές !

Με την τρομολαγνεία του 2012 πάνε και σε αυτές τις εκλογές !

Όσοι παρακολούθησαν την ομιλία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στην Κ.Ο. του κόμματός του είδαν ένα πολιτικό με δύο βασικά χαρακτηριστικά: Το φόβο μπροστά στα μελλούμενα και τη διάθεση να τρομοκρατήσει το λαό, με διλήμματα αφενός εκβιαστικά και αφετέρου ξεπερασμένα.

Με αυτή ακριβώς τη στρατηγική και ο Σαμαράς και ο συνεταίρος του Βενιζέλος έχουν αποφασίσει να διανύσουν όλη την κρίσιμη περίοδο που ακολουθεί και περιλαμβάνει τις τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου και –όπως όλα δείχνουν- την πορεία προς τις εκλογές.

Μια στρατηγική, έντασης, τρομολαγνείας, εκφοβισμού, εκβιασμού που δοκιμάστηκε και στις εκλογές του 2012, ιδιαίτερα του Ιούνη του 2012.

Δηλαδή όχι μόνο έχουν απελπιστικά ξεμείνει από στοιχειωδώς σοβαρά επιχειρήματα, αλλά έρχονται και σε ευθεία αντίθεση με τους επικοινωνιολόγους και δημοσκόπους οι οποίοι δουλεύουν για το Μαξίμου και τη Χαρ. Τρικούπη και έχουν συμβουλεύσει τους Σαμαρά και Βενιζέλο να αποφύγουν την ακραία πόλωση, επειδή δεν τους ευνοεί, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε!

Το ίδιο έχουν συμβουλεύσει οι δικοί του επικοινωνιολόγοι και τον Αλ. Τσίπρα. Μα αυτός φαίνεται πως τους άκουσε, αφού παρά τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποιεί στην αντιπαράθεσή του με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ωστόσο αποφεύγει την πόλωση. Και αυτό φάνηκε σε δύο κορυφαίες παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα, τις ομιλίες του στο κλείσιμο της συζήτησης και στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό. Έβγαλε δηλαδή μια εικόνα σιγουριάς, ήρεμης δύναμης και όχι αυτή της ακραίας πόλωσης.
Αλλά οι συνεταίροι έχουν, όπως προείπαμε, στερέψει.

Και όλα δείχνουν ότι θα πορευτούν με ασκήσεις πολιτικής τρομοκρατίας, του τύπου κι επιπέδου, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας οδηγήσει στη χρεοκοπία», «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας βγάλει απ’ το ευρώ», «με το ΣΥΡΙΖΑ θα αδειάσουν τα ΑΤΜ», «θα μας τινάξουν στον αέρα» και τα λοιπά, συναφή και λίγο-πολύ γνωστά!

Σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια έχουν ενεργοποιήσει και όλους τους μηχανισμούς τρομοκράτησης και παραπληροφόρησης!
Ήδη τα διαπλεκόμενα, μνημονιακά ΜΜΕ (ηλεκτρονικά κι έντυπα) και οι δημοσιογράφοι εμποράκοι της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης» όχι μόνο έχουν πιάσει δουλειά, αλλά άρχισαν τις υπερωρίες!

Προβλέπεται οσονούπω να δούμε τρομολάγνα ρεπορτάζ, «ειδήσεις», «αναλύσεις» σαν αυτά στα οποία διακρίθηκε γνωστό κανάλι (κι όχι μόνο…) πριν τις ευρωεκλογές και προκάλεσαν και θυμηδία και οργή (μόνο το σεβαστό ΕΣΡ δεν είδε καμιά παράβαση της στοιχειώδους δεοντολογίας…)!

Μα οι εμποράκοι της τρομολαγνείας αγνοούν (;) ότι το 2015 δεν είναι 2012…

Σχετικές ειδήσεις