ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα δείχνουν πρόωρες εκλογές!

Όλα δείχνουν πρόωρες εκλογές!

«Δημιουργείται κλίμα μη εκλογής», λένε οι περισσότεροι βουλευτές – Πλήρης απογοήτευση στο κυβερνητικό στρατόπεδο - Μονόδρομος η λαϊκή ετυμηγορία είναι το συμπέρασμα που εξάγεται από την πρώτη ψηφοφορία.

Η απογοήτευση και η ηττοπάθεια είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στο στρατόπεδο των συγκυβερνώντων μετά τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Kανείς πλέον στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν μπορεί να πιστέψει ότι το κλίμα θα ανατραπεί αφού το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας είναι πιο κάτω κι από αυτό που προέβλεπαν στο Μαξίμου. Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα και η Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας, ενώ υπενόησε και τον μόνο δρόμο για το... θαύμα που μπορεί να αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές.

Όπως είπε η κυρία Μπακογιάννη «οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος πρέπει να λάβουν πολιτικές πρωτοβουλίες», πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να καθίσουν ενδεχομένως στο ίδιο τραπέζι με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υπάρξει μια Εθνική συνεννόηση. Αυτό άλλωστε το είχε προτείνει νωρίτερα στον κ. Σαμαρά και ο Βενιζέλος κατά την συνάντηση που είχαν πριν από την ψηφοφορία. Μόνο που ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται να δεχθεί οποιοδήποτε τέτοιο σενάριο που ενδεχομένως θα τον ήθελε έξω από μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Κατά τα λοιπά, μπορεί τα στελέχη της συγκυβέρνησης να λένε δημόσια ότι... το «160» είναι κάτι «αναμενόμενο» που δεν προδικάζει για το τι τελικά θα γίνει, αλλά στην πραγματικότητα άλλα περίμεναν. Ανέμεναν πάνω από 160, ένα αριθμό κοντά στο 165. Μάλιστα είχαν «στοχοποιήσει» και συγκεκριμένους βουλευτές, οι οποίοι θα ψήφιζαν υπέρ του Στ. Δήμα και θα προσέγγιζαν αυτό το νούμερο...

Μάλιστα είχαν θεωρήσει πολύ κοντά στο «ναι στο Στ. Δήμα» τους Π. Μελά, Γ. Κουράκο, Μ. Ιατρίδη, Κ. Γιοβανόπουλο, ίσως το Γ. Κασαπίδη, ενώ θεωρούσαν «πιθανούς» και τους ανεξάρτητους, προερχόμενους απ' τη Χρυσή Αυγή Στ. Μπούκουρα και Χρ. Αλεξόπουλο.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό, ότι τα παραπάνω ονόματα με αυτές τις προβλέψεις τα είχαν διαρρεύσει σε δημοσιογράφους ελεγχόμενους απ' τα κέντρα της κυβερνητικής προπαγάνδας, οι οποίοι –φυσικά- τα αναπαρήγαγαν...

Όσοι βρέθηκαν στη Βουλή είδαν την κατήφεια και την απογοήτευση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά.

«Δημιουργείται κλίμα μη εκλογής», είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας η εκτίμηση του Κ. Καραμανλή, όπως τη μετέφερε σε συνομιλητές του αμέσως μετά το πέρας της πρώτης ψηφοφορίας.

Αλλά αυτή είναι και η εκτίμηση πάρα πολλών βουλευτών της Ν.Δ. και κυρίως του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ είναι κυρίαρχη η εκτίμηση, ότι «αποκλείεται να συγκεντρωθούν 180 και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Ακριβώς γι' αυτό και ο Β. Βενιζέλος προσπαθεί να απεμπλακεί απ' τον συνεταίρο του Αντ. Σαμαρά, όπως σας έχουμε επισημάνει, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κρίση στις σχέσεις τους...

Σχετικές ειδήσεις