ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 22 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 22 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Προβάδισμα 22,1μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ - και θετική αποτίμηση της συμφωνίας του Eurogroup από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών - δείχνει νέα δημοσκόπηση της MRB.

Στην πρόθεση ψήφου και στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές», το 41,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το 19,2% απαντά ΝΔ.

Ακολουθούν, το ΠΟΤΑΜΙ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που ισοψηφούν με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στην Βουλή, καθώς εμφανίζει ποσοστό μικρότερο του 3% και συγκεκριμένα 2,9%.

«Άλλο κόμμα» απαντά το 4,8%, ενώ το ποσοστό των «Αναποφάσιστων» αγγίζει το 10,6%.

Στο ερώτημα «πως θα χαρακτηρίζατε τη νέα συμφωνία με τους εταίρους», η πλειοψηφία των Ελλήνων (70,3%) θεωρεί ότι είναι καλύτερη από αυτήν που ίσχυε μέχρι τώρα. Αντίθετη άποψη έχουν περίπου 20 στους 100 Έλληνες (ποσοστό 19,7%), οι οποίοι εκτιμούν ότι είναι χειρότερη ή μάλλον χειρότερη από την προηγούμενη.

Όσον αφορά στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Α. Τσίπρα», το 55,1% εμπιστεύεται τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 22,9 % εξακολουθεί να πιστεύει περισσότερο στον Αντώνη Σαμαρά. Για το 18,5% κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος, ενώ το 3,6% απαντά «άλλος, δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, περίπου επτά στους δέκα Έλληνες (69%) βλέπουν θετικά την μέχρι τώρα πορεία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ενώ διαφορετική εντύπωση έχει το 24,7% των ερωτηθέντων.

Θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει το 71,9% των ερωτηθέντων, ενώ αρνητική εκφράζει το 24,9%. Θετικά αξιολογεί και την παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη το 70,4%, ενώ αρνητικά τον κρίνει το 24,6%.

Στην ερώτηση «ποιες δύο λέξεις σας εκφράζουν προσωπικά περισσότερο ως Έλληνα για την μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης», το 51, 8% απαντά ελπίδα, το 24,9% λέει περηφάνια και το 8,8% αισθάνεται αυτοπεποίθηση. Αντιθέτως, το 49,1% των ερωτηθέντων δηλώνει πως αισθάνεται ανησυχία, το 24,4% δηλώνει ότι φοβάται, ενώ 12 στους 100 Έλληνες λένε πως ντρέπονται για τη στάση της νέας κυβέρνησης. Υπάρχει και ένα 0,3% που αποφεύγει να απαντήσει.

Η δημοσκόπηση της MRB πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου σε δείγμα 1009 ατόμων για το star.gr.

Σχετικές ειδήσεις