ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ.Γ. υπ. Προστασίας του Πολίτη Δ. Αναγνωστάκης θύμα χάκερ

Ο Γ.Γ. υπ. Προστασίας του Πολίτη Δ. Αναγνωστάκης θύμα χάκερ

Χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στον λογαριασμό e-mail του γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη και στη συνέχεια με τη μέθοδο του phishing προσπάθησαν να αποαπάσουν χρήματα από όσους τον γνώριζαν.

Συγκεκριμένα οι χάκερς ενημέρωναν τους παραλήπτες πως εκείνος βρισκόταν στην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι και ότι έχει πέσει θύμα κλοπής. Στη συνέχεια ζητούσαν να αποσταλούν χρήματα.
Με ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Αναγνωστάκης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους:

«Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Αν έχετε λάβει ή αν λάβετε e-mail δήθεν από τον ηλεκτρονικό μου λογαριασμό, στο οποίο αναφέρεται ότι έχω πέσει θύμα κλοπής, κατά τη διάρκεια ταξιδιού μου στο Ναϊρόμπι της Κένυα και ζητώ οικονομική βοήθεια, παρακαλώ να το αγνοήσετε.

Πρόκειται για ηλεκτρονικό μήνυμα με απατηλό περιεχόμενο που επιδιώκει την εξαπάτηση των χρηστών του διαδικτύου και για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Με την ευκαιρία στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. μπορείτε να ενημερωθείτε και για άλλες μορφές διαδικτυακής απάτης που συναντώνται συχνά, ενώ τα στοιχεία επικοινωνίας με την Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παροχή πληροφοριών ή την καταγγελία παράνομων/επίμεμπτων διαδικτυακών ενεργειών είναι ο τηλεφωνικός αριθμός 11188 και το e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr.

Εγώ πάντως παραμένω στη χώρα, εργαζόμενος στο γραφείο μου.

Δημήτρης Αναγνωστάκης»

Σχετικές ειδήσεις