Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Τσίπρας - Παυλόπουλος

Newsbomb

Κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην Αθήνα, και τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρίσταται στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στις 10:55 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ στις 11:00 θα αρχίσει η στρατιωτική παρέλαση.

Η στρατιωτική παρέλαση θα διεξαχθεί χωρίς κιγκλιδώματα για το κοινό, ενώ ο χώρος του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη θα είναι ελεύθερος και οι εξέδρες των επισήμων θα βρίσκονται εκατέρωθεν του μνημείου.

Για πρώτη φορά φέτος θα παρελάσουν ένα τμήμα από τον Έβρο και ένα τμήμα Εθνοφυλάκων από τη Ρόδο, καθώς και τα ιστορικά λάβαρα του Αγώνα από τη Μάνη, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Ψαρά και την Κρήτη και το λάβαρο του Ρήγα Φεραίου που θα ακολουθήσουν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού.

Στην παρέλαση θα συμμετέχουν μηχανοκίνητες και πεζοπόρες φάλαγγες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και προβλέπονται πτήσεις ελικοπτέρων των Τριών Κλάδων και πολεμικών αεροσκαφών όλων των τύπων.