ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: «Μπήκε ένα πλαίσιο και είναι καλύτερα τα πράγματα»

Τσακαλώτος: «Μπήκε ένα πλαίσιο και είναι καλύτερα τα πράγματα»

«Νομίζω ότι μετά τη συνάντηση του Τσίπρα με τους "6" στις Βρυξέλλες και τη συνάντηση με την κυρία Μέρκελ στο Βερολίνο μπήκε ένα πλαίσιο, σε αυτό δουλεύουμε και είναι καλύτερα τα πράγματα, από ό,τι όταν μου είχατε κάνει αυτή την ερώτηση πριν από αυτές τις συναντήσεις» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Μπορούμε να είμαστε αρκετά αισιόδοξοι. Όπως καταλαβαίνετε, μέχρι την τελευταία στιγμή πάντα υπάρχει άγχος, συζητήσεις, πιέσεις, κόκκινες γραμμές» δήλωσε ο κ. Τσακαλωτός στον ραδιοσταθμό «Real».

Στο ερώτημα πόσο γρήγορα θα καταλάβει ο λαός τη διαφορά αυτής της διαπραγμάτευσης από τις προηγούμενες, ο ίδιος ανέφερε:

«Αυτό έχει σχέση με το πόσο γρήγορα μπορούν να λυθούν όχι μόνο το πρόβλημα ρευστότητας, που έχουμε αυτήν τη στιγμή, αλλά και το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης και ανάκαμψης. Αν συνεχιστεί για πάρα πολύ καιρό η αβεβαιότητα -και απλώς τώρα έχουμε άγχος για τώρα, μετά θα έχουμε για τέλη Απριλίου, μετά για τον Ιούνιο- και δεν έχει μπει το νερό στο αυλάκι, για να έχει αυτή η κυβέρνηση οκτώ μήνες, να το αποδείξει με νομοσχέδια, που έχουν κόστος και νομοσχέδια, που δεν έχουν κόστος, δεν θα το καταλάβει όσο θέλουμε. Και αυτό είναι που πολεμάμε εμείς».

Σχετικές ειδήσεις