ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικός και... μοιραίος για μια ακόμη φορά ο Σαμαράς

Προκλητικός και... μοιραίος για μια ακόμη φορά ο Σαμαράς

Προκλητικός και δίχως ίχνος από σοβαρά επιχειρήματα, ο Αντώνης Σαμαράς, επιχείρησε για μια ακόμη φορά, από το βήμα της Βουλής, να αλλάξει την... ατζέντα της συζήτησης για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια και τους υπαιτίους που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια της καταστροφής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει την εξεταστική επιτροπή, απειλώντας τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση για σύσταση... ανακριτικής επιτροπής, για εκείνους που οδηγούν τη χώρα στα βράχια. Και επανέλαβε ακριβώς το ίδιο... τροπάριο, με εκείνο της περασμένης Δευτέρας, χωρίς ίχνος επιχειρημάτων και στρατηγικής, παγώνοντας για άλλη μια φορά ακόμα και τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ουσιαστικά, ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε όλους όσοι τον κατηγορούν πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η... αποτυχία της κυβέρνησης, αφού και πάλι μίλησε για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση δεν θέλει συναίνεση, δεν ήρθε να αναζητήσει αλήθεια, εχθρούς αναζητά, γιατί προσπαθεί να συγκαλύψει την πλήρη διάψευση προσδοκιών ελληνικού λαού, την ώρα οικονομία έχει στερεύσει από ρευστότητα και το δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών.

Ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε την κυβέρνηση για «εβδομαδιαίο άγχος», για «προμηθευτές του Δημοσίου που δεν πληρώνονται κάθε μέρα», για «κρίσιμες ημερομηνίες που περνούν η μία μετά την άλλη, χωρίς εκταμίευση», για «διαρκείς καταλήψεις» - «μέχρι και εδώ στη Βουλή έφτασαν οι αναρχικοί και η μεν κυβέρνηση τους αποδοκίμαζε, ενώ η πρόεδρος της Βουλής τους δικαιολογούσε», είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως την ώρα που τα κρατικά ταμεία είναι άδεια, η κυβέρνηση τρέχει για χρηματοδοτική ανάσα, κάτι που δε θα βοηθήσει. «Ούτε το νέο μνημόνιο θα αποφύγετε. Αγωνίζεστε για να κερδίσετε ορισμένες εβδομάδες, άντε μερικούς μήνες. Χρόνος χαμένος για την Ελλάδα», τόνισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε πως η ΝΔ και άλλα κόμματα δεν κλήθηκαν στην έναρξη της επιτροπής αλήθειας για διερεύνηση του χρέους, καταγγέλοντας την κυβέρνηση για «νοοτροπία μονοκομματικού κράτους».

«Πόσο νομίζετε ότι αντέχει η ελληνική κοινωνία αυτή την αγωνία για το αύριο. Κάντε όσες εξεταστικές θέλετε, καμία δεν μας αγγίζει. Μια νέα θα χρειαστεί για έξοδο από μνημόνιο που ματαιώσατε και το νέο στο οποίο μας οδηγείτε. Εμείς τη χώρα προσπαθούμε να σώσουμε, αλλά να θυμάστε όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, μπορεί να βρεθεί ο ίδιος μέσα. Δεν θα ψηφίσουμε αυτή την πρόταση, αλλά την επικαιροποιημένη που είχαμε καταθέσει πριν 5 χρόνια», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να λειτουργεί διχαστικά στη χειρότερη στιγμή, την ώρα που δεν υπάρχει ρευστότητα, την ώρα που εναγωνίως αναζητούνται ενέσεις ρευστότητας από τα διαθέσιμα των ΔΕΚΟ και των Περιφερειών και την ώρα που κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλουν πιστωτικό γεγονός.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση πέτυχε αξιοσημείωτη προσαρμογή σύμφωνα με το κείμενο της 20ης Φεβρουαρίου 2015. Η κυβέρνηση μας είχε κάνει έργο, η Ελλάδα πέτυχε και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην ανάκαμψη, υπογράμμισε επικαλούμενος «όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης». Σημείωσε ακόμη ότι η έρευνα θα πρέπει να αφορά και την παρούσα διακυβέρνηση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έσυρε τη χώρα σε εκλογές, ανέκοψε την πορεία εξόδου από το Μνημόνιο και σήμερα η Ελλάδα απειλείται είτε από μοιραίο ατύχημα, είτε από νέο Μνημόνιο, είτε και από τα δύο.

Σχετικές ειδήσεις