ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Όχι στην εξεταστική, ναι στην επιτροπή σοφών

Μητσοτάκης: Όχι στην εξεταστική, ναι στην επιτροπή σοφών

Η εξεταστική για τα μνημόνια θα διχάσει, σε μια περίοδο που η χώρα αναζητεί συναινέσεις τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σχετικά με το πώς οδηγήθηκε η χώρα στα μνημόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι άλλη μια εξεταστική αλλά «μια επιτροπή σοφών που με αντικειμενικότητα και μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις θα φωτίσει τις αθέατες πτυχές των πολιτικών επιλογών που οδήγησαν στη κρίση»

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο αντιμνημονιακός αγώνας ήταν η μεγαλύτερη απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού. «Ήταν, και δυστυχώς παραμένει, το καλύτερο άλλοθι για να μείνουν ανέπαφοι όλοι οι πελατειακοί μηχανισμοί που κληρονόμησε και σήμερα διαχειρίζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οι μύθοι επιβάλλονται να συντηρηθούν για να μην αλλάξει τίποτε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κάποιοι μας επέκριναν γιατί ζητάμε να αρχίσει το έργο της εξεταστικής από το 1981. Μα τότε δεν ξεκίνησε η διόγκωση των ελλειμάτων; Η κοινωνική πολιτική με δανεικά; Η άλωση του κράτους από ημέτερους; Kαι αν δεν ξεκινούσαμε τη διερεύνηση από το 1981 θα έπρεπε τουλάχιστον να ξεκινήσουμε από το 2002 όταν η χώρα μπήκε στη ζώνη του ευρώ. Μόνο κάποιος κακόπιστος θα ξεκινούσε την άσκηση από το 2009» πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις