ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουντής: Λυτρωτική για το πολιτικό σύστημα η Εξεταστική των Μνημονίων

Χουντής: Λυτρωτική για το πολιτικό σύστημα η Εξεταστική των Μνημονίων

«Όλοι θα βγούμε ωφελημένοι από την υπόθεση της εξεταστικής επιτροπής», τόνισε χαρακτηριστικά στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής των Μνημονίων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής.

«Θα βγάλουμε πολιτικά συμπεράσματα. Διότι αν δεν γίνει αυτή η λυτρωτική για το πολιτικό σύστημα διαδικασία, θα περάσει ως απαραίτητος όρος για να παραμείνεις στην ΕΕ αυτή η τιμωρητική λογική. Και αυτό δεν κάνει καλό για κανέναν ούτε και για την Ευρώπη», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Θα περάσει στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη ότι είναι ένοχος διότι τα στερεότυπα θα τον ακολουθούν και θα αλλοιωθεί η συνείδησή μας σε σχέση με την υπεράσπιση της εθνικής λαϊκής κυριαρχίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ακόμα ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για ζητήματα όπως γιατί για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στη χώρα μας ένα τόσο σκληρό πρόγραμμα, γιατί προσφύγαμε στο ΔΝΤ, ποιος το προετοίμασε και τι σημαίνει ΔΝΤ στην ευρωζώνη.

«Η εξεταστική επιτροπή θα αναζητήσει γιατί η παγκόσμια, ευρωπαϊκή κρίση εκφράστηκε με τόση ένταση με τόσο βάθος στην ελληνική πραγματικότητα», κατέληξε ο κ. Χουντής.

Σχετικές ειδήσεις