ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Με εισήγηση του ΚΥΣΕΑ η προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών

Δένδιας: Με εισήγηση του ΚΥΣΕΑ η προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών

Υπέρ της απόφασης Τσίπρα - Καμμένου να υπογράψουν τη σύμβαση για την αποκατάσταση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 Orion, τάσσεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Άμυνας.

Ο κύριος Δένδιας επιβεβαίωσε ότι επί των ημερών του προκατόχου του στο υπουργείο, Δημήτρη Αβραμόπουλου, «είχε περάσει από το ΚΥΣΕΑ και αυτή ήταν και η απόφασή του ΚΥΣΕΑ...», κρατώντας έτσι διαφορετική στάση από την αντιπολιτευτική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα.

«Για εμένα θα ήταν εύκολο να αρχίσουμε τις αντιπολιτευτικές κορώνες. Δεν είναι του χαρακτήρα μου και δεν πρέπει να γίνεται. Πράγματι, αυτή ήταν η εισήγηση την οποία είχε κάνει το ΓΕΝ - και μάλιστα έντονα -, θεωρώντας το θέμα εξαιρετικής προτεραιότητας. Πράγματι, αυτό επί των ημερών του προκατόχου μου, του Δημήτρη Αβραμόπουλου -εάν θυμάμαι καλά-, είχε περάσει από το ΚΥΣΕΑ και αυτή ήταν και η απόφαση του ΚΥΣΕΑ...» είπε ο πρώην υπουργός στο ραδιοσταθμό Αθήνα 984 αναφορικά με την προμήθεια για τα πολεμικά αεροσκάφη.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τη ΝΔ πρόσθεσε πως «δεν είμαι φωτεινός παντογνώστης, για να μπορώ να γνωρίζω σε συγκεκριμένα οπλικά συστήματα τι είναι συμφέρον και τι μη συμφέρον. Υπάρχουν αρμόδιοι γι' αυτό. Εγώ ξέρω ότι επί των ημερών μου, οι αρμόδιοι να κρίνουν, μου είχαν εισηγηθεί ότι αυτή είναι η επιβαλλόμενη λύση για την εθνική ασφάλεια. Προφανώς -λέω προφανώς, γιατί έτσι φαίνεται-, αυτό συνέβη και επί των ημερών του διαδόχου μου, του κ. Καμμένου. Από εκεί και πέρα, έχει τους φακέλους, γνωρίζει τα θέματα και νομίζω επαρκώς ότι μπορεί να απαντήσει».

Σχετικές ειδήσεις