ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Πραξικοπηματική η απόφαση υφαρπαγής των ταμειακών διαθεσίμων

ΝΔ: Πραξικοπηματική η απόφαση υφαρπαγής των ταμειακών διαθεσίμων

Για πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα.

«Η απόφαση της κυβέρνησης για την υφαρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων από τους Γενικούς Φορείς του Δημοσίου είναι πραξικοπηματική. Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση, εκτός από την εσωτερική χρεοκοπία που επέβαλε στη χώρα, έχει χρεοκοπήσει και σε όλους τους χειρισμούς της», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της «γαλάζιας» παράταξης, καταλήγοντας:

«Η ίδια έχει, πλέον, βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, όπως ευθύνες θα αναζητηθούν από τις διοικήσεις των ταμείων που υποχρεώνονται να εκχωρήσουν τα χρήματα των φορολογουμένων».

Νωρίτερα, σε κοινή δήλωσή τους ο συντονιστής Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας και ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του νομοσχεδίου της κύρωσης της ΠΝΠ, Χρ. Δήμας ανέφεραν: «Η αβελτηρία, η πολυγλωσσία, η "δημιουργική ασάφεια" και οι παλινωδίες της κυβέρνησης, αποδεικνύονται καθημερινά επιζήμιες για τη χώρα και τους πολίτες της», κάνοντας λόγο για «ομίχλη ανασφάλειας» που έχει καλύψει το πεδίο της οικονομίας.

Παράλληλα, κάλεσαν την κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη, καθώς βρίσκεται «εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και γι' αυτό προχωρά, εκτός της σημαντικής εσωτερικής στάσης πληρωμών και σε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό οδηγώντας την οικονομία σε ασφυξία».

Επ΄ αυτού σημειώνουν ότι για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα η κυβέρνηση προχωρά σε ΠΝΠ, ότι η ΠΝΠ αποτελεί επανάληψη του αναγκαστικού νόμου 1611/1950 και έτσι η χώρα «γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω», ότι η υποχρεωτική δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης αποδεικνύει απελπισία να εξευρεθούν πόροι για την κάλυψη άμεσων και πιεστικών ταμειακών αναγκών, αλλά και ότι η ΠΝΠ υπονομεύει την αυτονομία και την αυτοτέλεια του θεσμού της Τοπικής, ενώ στερούνται πόροι από το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία.

Σχετικές ειδήσεις