ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Τέρενς Κουίκ κατά Σαμαρά στο μνημόσυνο Καραμανλή

Αιχμές Τέρενς Κουίκ κατά Σαμαρά στο μνημόσυνο Καραμανλή

Ένα αιχμηρό υπονοούμενο για τον Αντώνη Σαμαρά άφησε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου για τα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το olympia.gr, ο κ. Κουίκ σημείωσε ότι «κανένας δεν δικαιούται να εκχωρεί την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν θα έβαζε τέτοιες υπογραφές. Και βεβαίως δεν επέτρεπε σε κανέναν ξένο πολιτικό να τσαλαπατά την Ελλάδα και τον λαό της».

Όταν ρωτήθηκε αν η φράση αποτελεί «βολή» για τον κ. Σαμαρά, απάντησε ότι «οι παρακαταθήκες τηρήθηκαν αυστηρά από όλους τους επόμενους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας, με εξαίρεση τον σημερινό»

«Ήταν υποχρέωση και καθήκον μου να παραστώ σήμερα (σσ Τρίτη 28 Απριλίου) στο ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και ως μέλος της κυβέρνησης και ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου και με την ατομική ιδιότητα ενός «καραμανλόπαιδου», που διδάχτηκα πολλά πορευόμενος πλάι του σε πολλές φάσεις της ζωής μου» τόνισε ο κ. Κουίκ.

«Διδάχτηκα ότι οι υπηρεσίες των πολιτικών και της πολιτικής για τη πατρίδα και τους πολίτες, πρέπει να είναι ο υπέρτατος στόχος, υπεράνω κομματικών σκοπιμοτήτων και με οποίο προσωπικό πολιτικό κόστος, αν χρειαστεί σε κρίσιμες αποφάσεις» πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις