ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατέρας Βαρουφάκη: Ο Τσίπρας είναι πολύ δεμένος με τον Γιάνη

Πατέρας Βαρουφάκη: Ο Τσίπρας είναι πολύ δεμένος με τον Γιάνη

Σίγουρος ότι ο Τσίπρας δεν θα αδειάσει τον γιό του εμφανίζεται ο πατέρας του ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη, μιλώντας για το παιδί του.

Ο πατέρας του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο 90χρονος πρόεδρος της Χαλυβουργικής, Γιώργος Βαρουφάκης, αριστερός από κούνια στέλνει μηνύματα με νόημα προς πάσα κατεύθυνση.

Μιλώντας στο Εθνος της Κυριακής, χαριτολογώντας σχολίασε «θα αποκηρύξω τον γιο μου για να σταματήσουν να χτυπούν τα τηλέφωνα».

Θέλω να πω ότι τον εκτιμούν και ας διαφωνούν ριζικά μαζί του, λέει ο πατέρας του υπουργού και αιτιολογεί το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ως προσπάθεια υποτίμησης και υποβιβασμού. «Γιατί είναι άξιος. Δεν τους πάει... δεν τους ταιριάζει. Γι αυτό τον χτυπούν. Είναι η πρώτη φορά που ανέβηκε το γόητρο και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Μόνον τώρα» λέει ο Γ. Βαρουφάκης.

«Μπαμπά είναι πολύ δύσκολα, μα πάρα πολύ δύσκολα, αλλά παλεύω και όταν παλεύεις πετυχαίνεις», εκμυστηρεύεται ο υπουργός στον πατέρα του.

«Ο πρωθυπουργός αν ήθελε θα μπορούσε να είχε διώξει τον Γιάνη, δεν το έκανε όμως. Αντίθετα φρόντισε να ενισχύσει την ομάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ δεμένος με τον Γιάνη. Είναι εξαιρετικό παιδί. Είναι τίμιος και αυτό που λέει αυτό και κάνει. παλεύει πολύ για τον σκοπό του. Εχει πάρα πολλές υποθέσεις να διαχειριστεί και ο αγώνας είναι πολύπλευρος» σχολίασε και αποκαλύπτοντας την ευαίσθητη πλευρά του υπουργού θυμήθηκε όταν τον πήρε τηλέφωνο από τη Ρίγα και του είπε «ήθελα να μάθω πώς είσαι μπαμπά μου».... Με έπαιρνε από την Αμερική, όταν δίδασκε, για να μου πει ότι «είχε την ανάγκη να με ακούσει...».

«Ο Γιάνης ήταν ένα πολύ δύσκολο παιδί. Ετσι ήταν ο χαρακτήρας του. Στην τετάρτη δημοτικού έβγαλε το ένα ν. Η δασκάλα του το θεώρησε ορθογραφικό λάθος και του έκοψε δύο βαθμούς στα 10. Οταν του είπα: Γιατί Γιάνη; Μου απάντησε: Υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι ο Γιάνης πρέπει να έχει δύο ν;», θυμήθηκε ο Γιώργος Βαρουφάκης.

Σχετικές ειδήσεις