Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση Καλφαγιάννη στον Τσίπρα (vid)

Newsbomb

Nα δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα προσπάθησε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης μετά την τεχνητή ένταση που «έστησε» χθες, Σάββατο (23/05/2015), κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποτελεί συμβολικό ορόσημο και πως έπρεπε να είχε ανοίξει εδώ και καιρό. Απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες - και από την πρόεδρο της Βουλής - ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχουμε καθυστερήσει, έχουμε όλοι υποχρέωση να σταματήσουμε να κωλυσιεργούμε, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ξαφνικά, ο κ. Καλφαγιάννης, διακόπτοντάς τον, φώναξε: «Ναι, αλλά χωρίς τους εργαζόμενους».

Η... αυθόρμητη παρέμβαση του κ. Καλφαγιάννη δεν ακούστηκε από τα μικρόφωνα, αλλά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, όχι μόνο να μην κερδίσει τις... εντυπώσεις, αλλά να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την αίθουσα υπό γενική κατακραυγή.

Ο εμπειρότατος Κώστας Χαρδαβέλλας, από τους ελάχιστους αντικειμενικούς δημοσιογράφος που έχουν απομείνει σε αυτόν τον τόπο, έδωσε βήμα σήμερα, Κυριακή (24/05/2015) στον κ. Καλφαγιάννη, μέσα από την εκπομπή του στον Real FM, μήπως και καταλάβουμε όλοι τι εννοούσε με τη φράση του και - κυρίως - πού αποσκοπούσε με αυτή του την ενέργεια ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ο κ. Καλφαγιάννης όμως μας... μπέρδεψε ακόμη περισσότερο: Εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της ΕΡΤ, με επιχείρημα ότι δεν κράτησε τις υποσχέσεις του!

Ο κ. Καλφαγιάννης πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι είναι «στη γωνία», τόνισε ότι πρόκειται για ένα «αναρχικό νομοσχέδιο», ενώ έφτασε μέχρι το σημείο να ισχυριστεί πως η χώρα παραμένει στα μνημόνια, «τα οποία και θα ενταθούν».

Το... καλύτερο βέβαια ήρθε λίγο αργότερα: Όταν έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τη σημερινή κατάσταση με όσα έκανε ο Μουρούτης επί Σαμαρά!

Ακούστε τη συνέντευξη:

Το ερώτημα φυσικά είναι ένα: Τι... χάνει ο κ. Καλφαγιάννης με το νέο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ και αντιδρά με τόσο μένος κατά του πρωθυπουργού, του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά και της κυβέρνησης; Εναντίον της κυβέρνησης που ανοίγει την ΕΡΤ!

Τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση; Έπρεπε μήπως να θεσμοθετήσει τη δια νόμου συμμετοχή του ιδίου στη διοίκηση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα; Μήπως χάνονται κάποια προνόμια που υπήρχαν παλαιότερα;

Η αλήθεια, όμως, είναι μία και η εξής: Αν δεν υπήρχε αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία για να βάλει ως μια από τις πρώτες της προτεραιότητες την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ούτε ΔΣ θα υπήρχε για να διεκδικεί συμμετοχή ο κ. Καλφαγιάννης, ούτε προνόμια θα αξίωναν κάποιοι.

Αντίθετα, οι 2600 εργαζόμενοι θα παρέμεναν στο δρόμο, όπου τους πέταξαν σε ένα μεσημέρι ο Σαμαράς και η παρέα του!

Μαζί τους και ο κ. Καλφαγιάννης...