Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Καταθέσαμε πλήρες σχέδιο στους Θεσμούς (vid)

Newsbomb

«Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι υπερήφανος για την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του, μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας.

«Η Ελλάδα σε αυτή τη διαπραγμάτευση έχει καταθέσει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις. Έχουμε κάνει και υποχωρήσεις και περιμένουμε», πρόσθεσε.

«Έχουμε καταθέσει ρεαλιστικό σχέδιο. Η αποδοχή του από τους Ευρωπαίους θα σηματοδοτήσει το τέλος των σεναρίων διάλυσης της Ευρώπης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τσίπρας, κατατέθηκε χθες (01/06/2015) βράδυ στους Θεσμούς το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

«Η απόφαση για το εάν επιθυμούν την προσαρμογή στο ρεαλισμό και την έξοδο από την κρίση, ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης», ξεκαθάρισε.

«Είμαι αισιόδοξος, πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα δει με σεβασμό τις θέσεις μας και θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον».

«Η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο και αποφασιστικότητα, έχοντας κατά νου ότι εκπροσωπούμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε αξιοπρέπεια και προοπτική στον ελληνικό λαό».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι το υπουργείο Παιδείας, μαζί με το Υγείας, θα κρίνουν αν η κυβέρνηση πέτυχε ή δεν πέτυχε τους στόχους της στο τέλος της τετραετίας.

Ζήτησε δε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, να γίνει προγραμματισμός και σε μηνιαία βάση να γίνεται απολογισμός.

«Ένα από τα θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση, είναι πώς θα επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και θα περιορίσουμε την μετανάστευση του επιστημονικού δυναμικού», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ένας μεγάλος στόχος είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε οι νέοι άνθρωποι να μείνουν και να προσφέρουν στην χώρα. Η Παιδεία, ο πολιτισμός και η έρευνα είναι οι τομείς που θα κρίνουν την ικανότητα της κυβέρνησης να κάνει τομές. Δεν ήλθαμε να αναπαράγουμε μοντέλα του παρελθόντος αλλά για να ανατρέψουμε κατεστημένα».