ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο – Γεννηματά: Ο Τσίπρας φέρει την απόλυτη ευθύνη (video)

Μνημόνιο – Γεννηματά: Ο Τσίπρας φέρει την απόλυτη ευθύνη (video)

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για θεσμικό ατόπημα, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας παράλληλα ότι έχει την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ δεν δίστασε να τον καλέσει «να δώσει τέλος στο θέατρο σκιών».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εστίασε στην απουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος «λείπει σε μία τόσο κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής, όπου κρίνεται η τύχη της χώρας», κατηγορώντας τον επίσης πως δεν φρόντισε να πει ένα ευχαριστώ στους 251 βουλευτές που τον ψήφισαν και τον εξουσιοδότησαν για να διαπραγματευτεί και να φέρει μία συμφωνία.

Παράλληλα, ζήτησε από τον Τσίπρα να εγκαταλείψει σκέψεις και να διαψεύσει σενάρια για πρόωρες εκλογές οι οποίες, όπως ανέφερε, «θα είναι καταστροφικές όπως και τα όσα λέγονται για κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

«Υπάρχει εθνικός σκοπός που φτάνει μέχρι το τέλος ισχύος του προγράμματος. Πάψτε, λοιπόν, να πατάτε σε δύο βάρκες», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι «η συμφωνία φέρει τη υπογραφή του κ. Τσίπρα».

«Έφτασε η ώρα να σταματήσουν οι ψευδαισθήσεις», συνέχισε, ενώ επικαλούμενη στίχους του Δ. Σαββόπουλου από το τραγούδι του «Άγγελος Εξάγγελος», σημείωσε ότι «... τα νέα που μας έφεραν ήταν όλα μια ψευτιά κι ακούγονταν ευχάριστα στ΄ αυτί μας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού επεσήμανε, δε, τέσσερα κύρια σημεία στη συμφωνία που σύναψε η κυβέρνηση: τα οποία αφορούν στα μέτρα για να είναι ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός, στην ανάγκη να διεκδικήσει την αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς και να συμφωνηθεί, όσο και να εφαρμοστεί, την κατηγόρησε πως επέστρεψε την ελληνική οικονομία σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, για να καταλήξει:

«Θα μας βρείτε αρωγούς για το συμφέρον της χώρας. Χρειάζεται εθνική γραμμή για βιώσιμη λύση».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η κα Γεννηματά, μόλις ενημερώθηκε για την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τη συζήτηση, του τηλεφώνησε έξαλλη, ζητώντας του το λόγο.

Σχετικές ειδήσεις