ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άτυπο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρ. Παυλόπουλο

Άτυπο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρ. Παυλόπουλο

Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν των πολιτικών αρχηγών θα παραθέσει σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Μπορεί η επίσημη αφορμή να είναι η 41η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όμως θεωρείται βέβαιο πως το γεύμα θα εξελιχθεί σε άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, στο οποίο θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εσωτερική πολιτική κατάσταση, αλλά και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Στο γεύμα θα παρακαθήσουν o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Αντί του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που θα απουσιάζει, θα παρεβρεθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποιείται δύο 24ωρα σχεδόν μετά την ψήφιση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων από τη Βουλή και ενώ η διαπραγμάτευση για τη συμφωνία με τους δανειστές έχει ήδη ξεκινήσει.

Παράλληλα, έντονη είναι η φημολογία για το ενδεχόμενο μιας νέας συμφωνίας-γέφυρα που θα δώσει περισσότερο χρόνο στις διαπραγματεύσεις, αλλά και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και την καταψήφιση των μέτρων από 31 βουλευτές του.

Την ίδια στιγμή νέο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση προκαλεί η ξαφνική εμπλοκή με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, με άγνωστο να παραμένει εάν τελικά η επικεφαλής της αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου θα βρεθεί σήμερα, προκειμένου να ξεκινήσει η αξιολόγηση γύρω από την εφαρμογή των κυβερνητικών δεσμεύσεων έναντι των δανειστών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα των εξελίξεων, οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι, δύο εβδομάδες σχεδόν μετά το τελευταίο συμβούλιο, όπου όλοι -πλην του Δημ. Κουτσούμπα (ΚΚΕ)- είχαν συμφωνήσει για επανακκίνηση των διαπραγματεύσεων.

Σχετικές ειδήσεις