ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές - Mεϊμαράκης: Ανέντιμος, πονηρούλης και ψευτράκος ο Τσίπρας

Εκλογές - Mεϊμαράκης: Ανέντιμος, πονηρούλης και ψευτράκος ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησης για να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές - Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγω για πολιτική αλητεία, αφού ο Τσίπρας δεν τον ενημέρωσε για τις πρόωρες εκλογές

Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, τους συντρόφους του και τους Ευρωπαίους. «Δεν είναι στάση σοβαρή απέναντι στους εταίρους να περιμένεις να ψηφίσουν τα ξένα Κοινοβούλια να εκταμιευθεί η δόση και τότε να πάμε σε εκλογές» είπε χαρακτηρίζοντάς τον «λίγο ψευτράκο, λίγο πονηρούλη, τακτικιστή».

Μάλιστα, χαρακτήρισε τυχοδιωκτική την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι δεν τον ενημέρωσε είναι πολιτική αλητεία!

Παράλληλα, είπε ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο παραιτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Από το διάγγελμα προκύπτει ότι παραιτείται για έναν λόγο που θα μπορούσε να είχε λύσει στο συνέδριο» τόνισε.

«Μας πάει για εκλογές. Γιατί; Είναι τρελό!» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Πού τα βρήκε όλα αυτά; Μπανανία είναι εδώ πέρα; Τσιφλίκι του είναι; Πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ο δικτάτορας! Πρέπει να συνέλθει το παιδί! Εχει ξεφύγει! Μας κουνάει και το δάχτυλο».

«Σήμερα ο πρωθυπουργός μετά από περιπλάνηση πολλών ημερών αποφάσισε να δημοσιοποιήσει επιτέλους την άποψή του», είπε ο κ. Μεϊμαράκης. «Δεν μας αιφνιδίασε, το περιμέναμε», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πανέτοιμο για την εκλογική μάχη. «Είμαστε πανέτοιμοι. Τα ψηφοδέλτιά μας είναι έτοιμα. Είμαστε έτοιμοι για την εκλογική μάχη» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα εκτίμησε ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι ο Τσίπρας εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και πρέπει να απολογηθεί για αυτό: «Να μας πει ποιοι τον έβαλαν να κάνει αυτά τα πράγματα;».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο Λαφαζάνης είναι πιο αξιόπιστος συνομιλητής από τον Τσίπρα και εκτίμησε ότι ο Τσίπρας δεν έχει τον έλεγχο της Κ.Ο. για αυτό και απέφυγε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά προτίμησε να αποδράσει.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι θα λάβει τη διερευνητική και θα την προχωρήσει μήπως βρεθεί κάποια λύση εθνικής συνεννόησης.

Αναφερόμενος στο χρόνο των εκλογών είπε ότι η 20η Σεπτεμβρίου δεν μπορεί να ισχύσει. Θα τηρηθούν οι διαδικασίες όπως προβλέπει το Σύνταγμα. «Ποιος είναι ο Τσίπρας που αποφασίζει πότε θα γίνουν εκλογές; Τι είναι δικτάτορας; Με βάση τις διαδικασίες αυτές οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν».

Σχετικές ειδήσεις