ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ο Βαρουφάκης στηρίχθηκε στη θεωρία των παιγνίων

Καμμένος: Ο Βαρουφάκης στηρίχθηκε στη θεωρία των παιγνίων

Σαφείς αιχμές κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών για την πορεία της διαπραγμάτευσης άφησε στη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άφησε σοβαρές υπόνοιες κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών για... ύποπτο παιχνίδι με κερδοσκοπικά αμερικανικά funds.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Ναυτεμπορικής» για το αν οι διαπραγματευτικοί χειρισμοί της κυβέρνησης οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν από την εθνική καταστροφή, αλλά και για τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Καμμένος ήταν αποκαλυπτικός.

«Δεν πιστεύω ότι η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις έφερε το τρίτο μνημόνιο. Ήταν προσχεδιασμένο. Ήθελαν την Ελλάδα έξω από την ΕΕ για να μη φτάσουν ποτέ οι ορδές των προσφύγων στην Ευρώπη», είπε αρχικά, για να βάλει στη συνέχεια ευθέως στο στόχαστρό του τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

«Δεν αποκλείω ο κ. Βαρουφάκης να έπαιξε έναν κακό ρόλο σ' αυτό. Όταν τις πρώτες μέρες στο υπουργικό συμβούλιο σχεδιάζαμε τη διαπραγμάτευση, τον ρώτησα πολλές φορές: “Κι αν φθάσουμε στο αδιέξοδο, δεν έπρεπε να προετοιμάσουμε μια άλλη λύση;”. Αυτός όμως πάντα απέφευγε να απαντήσει για τις δυνατότητες άλλης λύσης. Άλλοι τρέχαμε να βρούμε άλλη λύση και χρηματοδότηση. Στηρίχθηκε στη θεωρία των παιγνίων. Πενήντα τοις εκατό θα υποχωρήσουν τώρα, πενήντα αργότερα, μας έλεγε», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Κορυφώνοντας την επίθεσή του κατά του πρώην ΥΠΟΙΚ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε: «Με προβλημάτισε όταν μετέφερε σε εμάς την πρόταση Σόιμπλε για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και σε αντάλλαγμα μια γενναία χρηματοδότηση και μείωση του χρέους. Όταν το άκουσα, στην αρχή είπα ότι ήταν ένα αστείο του Βαρουφάκη. Τελικά, φαίνεται ότι είχε πειστεί και ίδιος πως ήταν αυτή η λύση. Από την πρόταση Σόιμπλε είχε να κερδίσει ο ίδιος ο Σόιμπλε και κάποιες χώρες από τη Βόρεια Ευρώπη. Από αυτή την πρόταση είχαν να κερδίσουν βέβαια και κάποια funds στην Αμερική για τα οποία παλαιότερα εργαζόταν ο κ. Βαρουφάκης».

Σχετικές ειδήσεις