ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προγραμματικές δηλώσεις - Τόσκας: Θα μειωθούν οι αστυνομικοί που είναι στη φύλαξη VIP προσώπων

Προγραμματικές δηλώσεις - Τόσκας: Θα μειωθούν οι αστυνομικοί που είναι στη φύλαξη VIP προσώπων

Μείωση των αστυνομικών που φυλάσσουν δημόσια πρόσωπα, με στόχο την καλύτερη αξιοποίησή τους, προανήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Τόσκας, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

O κ. Τόσκας έκανε λόγο για εξαιρετικά υψηλό αριθμό αστυνομικών που φυλάσσουν πολιτικά και μη πρόσωπα. «Είναι περισσότεροι από 2.700» είπε, ανακοινώνοντας ριζικές αλλαγές στην Αστυνομία και δηλώνοντας ανοικτός σε προτάσεις και σκέψεις.

Έμφαση έδωσε ο κ. Τόσκας στην επανεκκίνηση του θεσμού του «αστυνομικού στη γειτονιά» και στον αναπροσανατολισμό της δράσης της Αστυνομίας, ώστε να εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους πολίτες, αλλά και να μπορεί ταυτόχρονα να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότερο τρόπο στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός μίλησε ακόμα για αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και για «αναδιάρθρωση της ΕΥΠ, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες απειλές και τους κινδύνους», αλλά και της Πυροσβεστικής.

Τέλος, ο κ. Τόσκας διεμήνυσε ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα βιαιοπραγιών εναντίον πολιτών από την Αστυνομία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «δεν θα κλείσουμε τα μάτια, δεν είναι επιτρεπτά, θα ελεγχθούν».

Σχετικές ειδήσεις