ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Θα έπρεπε να ντρέπονται που τους αποκαλούν «σοφούς»

Νικολόπουλος: Θα έπρεπε να ντρέπονται που τους αποκαλούν «σοφούς»

Τα βέλη του εκτόξευσε εναντίον των μελών της Επιτροπής «Σοφών» του υπουργείου Εργασίας, ο βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος τους οποίους χαρακτήρισε «πρωτομάστορες» και «νεκροθάφτες» της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος που τώρα κάνουν τη «νεκροψία»…

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Οργανισμών και ΔΕΚΟ της Βουλής (με αφορμή τον διορισμό διοικητή στον ΟΑΕΕ), ο Νίκος Νικολοπουλος παρενέβη λέγοντας πως: «Οταν χαθεί το μέτρο….. ακούει ο κόσμος να τους αποκαλεί σοφούς και γελάει και αυτοί αυτάρεσκα τους το επιτρέπουν και το καλαμπούρι πάει λέγοντας».

Αλλά, κατά τον βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η κυβέρνηση θα έπρεπε να γνωρίζει πως «το γελοίον φονεύει». «Τι να πει κανείς για τον κ. Νεκτάριο τον διαλάμψαντα πάλαι ποτέ επί Σημίτη και Καραμανλή στην Διοίκηση του ΙΚΑ; Τα έργα και οι ημέρες του βοούν, ότι δεν υπήρξε ούτε σοφός ούτε και θαυματουργός, όπως ο Άγιος το όνομα του οποίου φέρει».

ΟΑΕΕ: Πολύ μεγάλο και δύσκολο Ταμείο

Σύμφωνα με τον Νίκο Νικολόπουλο: «Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, αποτυπώνει τα προβλήματα της οικονομίας τα τελευταία πέντε χρόνια με έναν οξύ τρόπο. Αυτή ακριβώς η κατάσταση έχει φέρει σε μία αναλογία περίπου δύο εργαζόμενων επαγγελματιών προς έναν συνταξιούχο, εάν μάλιστα υπολογιστεί ο αριθμός των οφειλετών που όμως δεν έχουν διακόψει την ασφάλισή τους, τότε η αναλογία γίνεται θανατηφόρα: 1 προς 1.5».

Εάν δεν ανατραπεί αυτή η αναλογία, κατά τον βουλευτή Νικολόπουλο, η πορεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, «θα τον οδηγήσει στο τέλος του».

Σχετικές ειδήσεις