ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στόχος η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής» διαμηνύει ο Μπόλαρης

«Στόχος η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής» διαμηνύει ο Μπόλαρης

«Η αγροτική παραγωγή, ο πρωτογενής τομέας είναι πρόκληση για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στοχεύει στη στήριξη της παραγωγής, της ποιοτικής, της πιστοποιημένης παραγωγής» τόνισε, μιλώντας στο 9Ο KA - Business, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης.

«Είναι βέβαιο ότι έχουν κληρονομηθεί προβλήματα από ένα παραγωγικό μοντέλο το οποίο έχει καταρρεύσει και είμαστε υποχρεωμένοι, προχωρώντας καθημερινά, παρεμβαίνοντας πολιτικά καθημερινά, να στήνουμε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα» προσέθεσε ο κ. Μπόλαρης.

Αναφέρθηκε επίσης στις πολλές νέες καινοτόμες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στον πρωτογενή τομέα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, που παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα και διατηρούν το ποιοτικό προβάδισμα έναντι ανταγωνιστών τους στο εξωτερικό, προβαίνοντας σε δυναμικές εξαγωγές. Υπογράμμισε την ανάγκη να αναπτυχθούν και να στηριχθούν σε αυτή την κατεύθυνση όλες οι προσπάθειες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βοηθούν στην έξοδο της χώρας από την κρίση, σημειώνοντας ότι «είναι στο χέρι μας» να επιτευχθεί μέσα στην επόμενη τετραετία.

Ο κ. Μπόλαρης σε δηλώσεις του μίλησε ακόμα για την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι αλλοδαποί εργάτες που χρησιμοποιούνται στις αγροτικές εργασίες για την περισυλλογή των προϊόντων από τις καλλιέργειες κάθε χρόνο, όπως γίνεται και στις ΗΠΑ, σαν εργαζόμενοι, με εργασιακά δικαιώματα και ασφάλιση, καθώς αυτό που θα συνεισφέρει στη διαφάνεια στη λειτουργία των αγροτικών επιχειρήσεων, θα λύσει τις ανισότητες και τον άνισο ανταγωνισμό ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους εργαζόμενους, θα συμβάλλει με πόρους στον ασφαλιστικό φορέα και επίσης θα δώσει τη δυνατότητα οι εργοδότες που τους απασχολούν να ωφεληθούν από έκπτωση του φόρου.

Σχετικές ειδήσεις