ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρεστημένοι οι Έλληνες από την κυβέρνηση: Δεν θα βγούμε από το μνημόνιο στο τέλος της 4ετίας

Δυσαρεστημένοι οι Έλληνες από την κυβέρνηση: Δεν θα βγούμε από το μνημόνιο στο τέλος της 4ετίας

Απαισιοδοξία για το μέλλον της χώρας κυριαρχεί στο σύνολο σχεδόν των ελλήνων πολιτών, που δεν είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική και τις επιλογές της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό 70%, οι πολίτες εμφανίζονται μη ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το ποσοστό στην ίδια ερώτηση που αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 56,5%.

Δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι το 86% τωn πολιτών, ενώ το 78% δηλώνουν ότι οι μετεκλογικές εξελίξεις έχουν πάρει τον λάθος δρόμο.

Παράλληλα το 73,5% των πολιτών θεωρεί πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κατορθώσει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια μέχρι το τέλος της τετραετίας. Το ίδιο πιστεύουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 55,5%.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση κατά τους επόμενους μήνες θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ακόμα και αν αυτές περιέχουν επώδυνα μετρά, το 50% απάντησε αρνητικά, τόσο από το σύνολο του δείγματος των ερωτηθέντων, όσο και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, το 40,5% του συνολικού δείγματος είπε «ναι» στις μεταρρυθμίσεις, ενώ θετικά σε ποσοστό 44,5% απάντησαν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις