ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Τον Τσίπρα δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί κανείς πλέον

Μεϊμαράκης: Τον Τσίπρα δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί κανείς πλέον

Πρωθυπουργό σε πανικό, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης, συμπληρώνοντας ότι εξαντλεί ραγδαία το πολιτικό του κεφάλαιο και «ουδείς πλέον δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί».

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μειμαράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», απορρίπτει τις φωνές εντός κόμματος για άρνηση κάθε μορφής διαλόγου με την κυβέρνηση καθώς θεμελιώδης αρχή της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι η προσπάθεια συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα.

Ωστόσο όπως διευκρινίζει «άλλο είναι η συνεννόηση, άλλο η στήριξη, άλλο η συνεργασία και άλλο η υπερψήφιση νομοσχεδίων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σαφώς και πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να συζητούν μεταξύ τους και κυρίως να αναπτύσσουν τα επιχειρήματά και τις προτάσεις τους μέσα στη Βουλή».

«Σε αυτό το πλαίσιο, η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στην αλλαγή σύνθεσης της κυβερνητικής πολιτικής. Σε αντίθετη περίπτωση καταψηφίζουμε» τονίζει και προαναγγέλλει την αρνητική στάση της Ν.Δ. στις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των αγροτών, αποδίδοντας την ανάγκη νέων μέτρων στις «λανθασμένες πολιτικές του κ. Τσίπρα».

Ως προς την εσωκομματική ένταση μετά το φιάσκο του Νοεμβρίου, επιχειρηματολογεί πως δεν μπορεί να ερμηνεύεται ως ρήξη η απάντησή του σε σχόλια και επιθέσεις. «Ουδέποτε επέλεξα τη ρήξη. Και δεν μπορεί να ερμηνεύεται ως ρήξη όταν απαντώ σε σχόλια και επιθέσεις που δέχομαι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακόμη αρνείται ότι υπάρχει ένταση στις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά. Ενδιαφέρον έχει και η απάντησή του για το εάν έχουν επικοινωνήσει: «Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να λύσουμε τα προβλήματά τους και όχι οι μεταξύ μας κοινωνικές σχέσεις. Επιθυμώ να έχω μαζί του μια καθαρή και ειλικρινή πολιτική σχέση».

Τέλος σε ερώτηση αναφορικά με τις τρεις πρώτες πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει σε κομματικό επίπεδο, ο κ. Μεϊμαράκης, τονίζει ότι θα επιχειρήσει «την εκ βάθρων ανασυγκρότηση της παράταξης" ενώ σε ότι αφορά τα οικονομία αναφέρει οτι "είναι γνωστή σε όλους η οικονομική κατάσταση των κομμάτων. Επιδίωξή μας είναι να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά, μέσα σε ένα πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας προς τα μέλη μας και στην κοινωνία».

Σχετικές ειδήσεις