ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανενόχλητος ο Τσίπρας, είτε με Βαγγέλη είτε με Κυριάκο

Ανενόχλητος ο Τσίπρας, είτε με Βαγγέλη είτε με Κυριάκο

Η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να είναι ανύπαρκτη και θα οδηγηθεί σε περαιτέρω συρρίκνωση – Κλακαδόροι του Τσίπρα ο Κυριάκος και ο Βαγγέλης.

«Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη, χιόνια η μια και χιόνια η άλλη» που λέει και το λαϊκό άσμα. «Τι Βαγγέλης, τι Κυριάκος, ένα και το αυτό». Η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει ανύπαρκτη και θα συρρικνώνεται, χάνοντας την επαφή με τη βάση και με τα προβλήματα του ελληνικού λαού.

Εκλογές άνευ ουσίας. Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγεται για το 2ο γύρο της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη αρχηγού στις 10 Ιανουαρίου.

Όπως γράψαμε από την πρώτη στιγμή, νικητής των εκλογών είναι ο Αλέξης Τσίπρας, αφού όποιος κι αν κερδίσει στο δεύτερο γύρο, είτε ο Κυριάκος, είτε ο Μεϊμαράκης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. θα συνεχίσει το «εγκληματικό» της έργο σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR)

Τόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αρχηγοί... περιορισμένης ευθύνης, αφού τα ονόματά τους έχουν συνδεθεί με το σάπιο και σαθρό κατεστημένο που κυβέρνησε τη χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες.

Είναι άλλωστε, γνωστό τοις πάσι ότι τα ονόματά τους κατά καιρούς έχουν συνδεθεί με «θολές» υποθέσεις μιζών που διακινούσαν στην Ελλάδα, γερμανικές πολυεθνικές.

Ας είμαστε όμως ξεκάθαροι και ειλικρινείς: Ο Κυριάκος και ο Βαγγέλης έχουν «κρατήματα» που δεν τους επιτρέπουν ούτε να υψώσουν τους τόνους, ούτε να ορθώσουν ανάστημα... και να βάλουν φραγμό στις παράλογες μνημονιακές απαιτήσεις.

Για να δούμε όμως αναλυτικά ποιοι διεκδικούν την αρχηγία της ΝΔ στον 2ο γύρο των εκλογών:

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Κο κο κο κι... αυγό τίποτα

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο άνθρωπος που... έβαλε πλάτη προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να υπογράψει το 3ο και επαχθέστερο μνημόνιο και να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές.

Είναι ο άνθρωπος που «έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά» για να ψηφιστεί στη Βουλή το μνημόνιο που σέρβιραν στον Τσίπρα ο Σόιμπλε και ο Γιούνκερ.

Δίκαια του έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός του εξαφανισμένου και ανύπαρκτου αρχηγού της ΝΔ, αφού κλείνει τα μάτια σε όλες τις ψηφοφορίες των προαπαιτούμενων μέτρων.

Είναι ίσως η πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου που η Ελλάδα δεν έχει ούτε κυβέρνηση, ούτε αντιπολίτευση και για το δεύτερο φέρει βαρύτατες ευθύνες ο κ. Μεϊμαράκης , όπου με τους δήθεν τσαμπουκάδες και με την αργκό των πυροτεχνημάτων έχει καταφέρει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα.

Ο βερμπαλισμός και οι δήθεν αντιπολιτευτικές του κορώνες περιορίζονται σε «ατάκες καφενείου» που ουδεμία αντίδραση προκαλούν στο πολιτικό σκηνικό και στη βάση της κοινωνίας. Η κοινή γνώμη περισσότερο γελάει, παρά προβληματίζεται με τις τοποθετήσεις του κ. Μεϊμαράκη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο αγαπημένος της τρόικας

Η περίπτωσή του αποτελεί μοναδικό φαινόμενο. Είναι ο πιο σκληρός τεχνοκράτης στο εσωτερικό της ΝΔ, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ήταν ο αγαπημένος υπουργός των τροϊκανών.

Εφάρμοσε κατά γράμμα τις εντολές των δανειστών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ οι δανειστές πίεζαν τον Σαμαρά να τον τοποθετήσει στο υπουργείο Οικονομικών για να μπορούν να εφαρμόσουν τα σχέδια τους χωρίς αντιστάσεις.

Το συμπέρασμα που συνάγεται από τα παραπάνω είναι αδιαμφισβήτητο:

Είτε εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ ο Βαγγέλης, είτε ο Κυριάκος, αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα υπάρχει.

Ο Τσίπρας και οι δανειστές ενισχύονται και αναλαμβάνουν ανενόχλητοι τη διαχείριση της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις