ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι αυτό Αριστερά; Να πληρώνουμε το δημόσιο σχολείο πρότεινε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Είναι αυτό Αριστερά; Να πληρώνουμε το δημόσιο σχολείο πρότεινε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Πού σαι νιότη, που ’δειχνες πως θα γινόμουν άλλος, είναι ο στίχος του Βάρναλη που ταιριάζει στα πεπραγμένα της αριστερής κυβέρνησης αλλά και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εξελέγησαν προτάσσοντας το κοινωνικό πρόσημο και εκφράζουν δημόσια σκληρές …νεοφιλελεύθερες απόψεις.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ «ΛΑΓΟ» ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Την πρόταση να πληρώνουν οι μαθητές στα δημόσια σχολεία δεν έχουν τολμήσει να την κάνουν πολλοί οπαδοί της ελεύθερης αγοράς και των ιδιωτικοποιήσεων και όμως την έκανε ένας αριστερός βουλευτής, ο κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης!

Η αξιοσημείωτη σημειολογία είναι ότι το άρθρο με τις επίμαχες απόψεις δημοσιεύτηκε όχι σε κάποιο προσωπικό μπλογκ ή σε οποιοδήποτε έντυπο, αλλά στην «Αυγή», την επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος.

Η κυβέρνηση εξελέγη όχι μόνο με υποσχέσεις για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων αλλά και με διακηρύξεις για την αποκατάσταση κοινωνικών κεκτημένων που απωλέσθησαν τα χρόνια του μνημονίου.

Αντ’ αυτών υπεγράφη μια συμφωνία που, μεταξύ άλλων, άφησε εκτεθειμένο το 75% των δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια επιχειρηματικά και στεγαστικά, ανέτρεψε τα ασφαλιστικά δεδομένα και ετοιμάζει μαχαίρι στις συντάξεις.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Τριανταφυλλίδης, προτείνει την επιβολή διδάκτρων για την βελτίωση των παροχών του εκπαιδευτικού συστήματος και αναφέρει χαρακτηριστικά παράδειγμα:

«Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.»

Τον κ. Τριανταφυλλίδη άφησε ακάλυπτο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ρ/σ Real fm λέγοντας πως είναι προσωπικές οι απόψεις αλλά οι εντυπώσεις έμειναν και κυρίως η αίσθηση ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδρασε ως «λαγός»:

«Οι απόψεις του κ. Τριανταφυλλίδη είναι προσωπικές και ο κάθε βουλευτής παίρνει την ευθύνη για ό,τι δηλώνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι διαχρονικά υπέρ της αναβαθμισμένης δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Μέσα και από τον Εθνικό Διάλογο θα γίνει μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση η οποία θα δημιουργεί καλύτερες συνθήκες ώστε τα παιδιά να σπουδάζουν στο δωρεάν δημόσιο σχολείο. Ένα σχολείο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας. Βεβαίως, είναι ανάγκη να χτυπηθεί η παραπαιδεία. Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό, κυρίως για εμάς στην Αριστερά. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό» είπε ο κ. Παναγιώτης Ρήγας.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτα προκλητικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά δεν αφορά τους ψηφοφόρους μας!

Προκαλεί ο Φίλης: «Πενταροδεκάρες» ο ΦΠΑ στην Παιδεία!

Σχετικές ειδήσεις