ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ραντεβού» Τσίπρα και Τουσκ την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου

«Ραντεβού» Τσίπρα και Τουσκ την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου

Συνάντηση στην Αθήνα θα έχουν την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ.

Ο κ. Τουσκ πραγματοποιεί σειρά επαφών με ηγέτες της ΕΕ προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα της Βρετανίας και τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει να γίνουν στην ΕΕ, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που πρόβαλε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ώστε να μη συμβεί Brexit.

Η πρόταση Τουσκ αναμένεται να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (19/2), σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Τουσκ θα επισκεφθεί το Παρίσι για συνομιλίες με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, το Βερολίνο για συνομιλίες με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, την Αθήνα για συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (Τρίτη 16η Φεβρουαρίου, αναμένεται να γίνουν δηλώσεις στον Τύπο στις 10:45), τη Ρουμανία για συνομιλίες με τον πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις και την Πράγα για συνομιλίες με τον Τσέχο πρωθυπουργό Μποχούσλαβ Σομπότκα, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ομάδας Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία), κατά την ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις