ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτο! Η κυβέρνηση «κονταίνει» τον Σφακιανάκη για να μην αδειάσει τον Τόσκα!

Απίστευτο! Η κυβέρνηση «κονταίνει» τον Σφακιανάκη για να μην αδειάσει τον Τόσκα!

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ - ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ...ΛΥΣΗ ΒΡΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΣΚΑ

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Σφακιανάκης υποβαθμίζεται δια της αναβαθμίσεως, δηλαδή τοποθετείται βοηθός επιτελάρχης της ΕΛΑΣ και θα διατηρεί ταυτόχρονα ... εποπτεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία προΐστατο έως και χθες Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, όπου όμως άλλος θα είναι επικεφαλής!

Πρόκειται προφανώς για μια νέα αναδίπλωση της …αναδίπλωσης που έγινε ήδη σήμερα (18/02) το μεσημέρι οπότε και γνωστοποιήθηκε ότι γίνεται δεκτή η ένσταση του κ. Σφακιανάκη για τη μετακίνησή του και θα παραμείνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η φόρμουλα αυτή είναι το αποτέλεσμα των ζυμώσεων που έγιναν στην Βρυξέλλες, ώστε να μην παρουσιάσει η κυβέρνηση εικόνα ρηγμάτωσης και αδειάσματος πρωτοκλασάτου στελέχους, λίγες ώρες μάλιστα μετά την υποβολή παραίτησης από τον αναπληρωτή υπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη.

Μάλιστα, αργά το βράδυ της Πέμπτης εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ με την οποία επιβεβαιώνεται η τοποθέτηση του κ. Σφακιανάκη Επίσημη ανακοίνωση με την οποία επιβιαώνεται ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης τοποθετείται βοηθός επιτελάρχης και ταυτόχρονα θα έχει την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξέδωσε η ΕΛΑΣ.

Στην ανακοίνωση για το θέμα, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έχει πολιτικές προεκτάσεις, αναφέρεται: «Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μετατίθεται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου, με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Την ίδια στιγμή εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ με την οποία επιβεβαιώνεται ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης τοποθετείται βοηθός επιτελάρχης και ταυτόχρονα θα έχει την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξέδωσε η ΕΛΑΣ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μετατίθεται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου, με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Παραμένει πάντως άγνωστο αν ο Μανώλης Σφακιανάκης αποδεχθεί το... μακιγιάρισμά της υποβάθμισής του.

Την ίδια στιγμή, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημείωναν ότι δεν αληθεύουν οι πληροφορίες που διέρρευσαν περί παραίτησης του Νίκου Τόσκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός από νωρίς το απόγευμα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του προκειμένου να ανοίξει η συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα την οποία έχουν αφήσει ελεύθερη οι αγρότες από την ελληνική πλευρά αλλά παραμένει κλειστή από την πλευρά της Βουλγαρίας.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου έγινε γνωστό ότι ο κ. Σφακιανάκης μετατίθεται στην σε δευτερεύουσα ανενεργή υπηρεσία Διοικητικής Υποστήριξη.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τεράστια έκπληξη (για το τι άλλο θα δούμε από την πρώτη φορά… Αριστερά), αλλά και εύλογα ερωτήματα για το τι βρίσκεται πίσω από την πρωτοφανή αυτή απόφαση της κυβέρνησης.

Γιατί τι άλλο μπορεί να κρύβεται πίσω από τον παροπλισμό ενός ικανότατου αξιωματικού που έχει σώσει χιλιάδες Ελληνόπουλα από κακοποίηση, αυτοκτονία και bullying, εκτός από συμφέροντα, παράνοια και κομματοκρατία ακόμα και μέσα στην Αστυνομία.

Ωστόσο, από την εξέλιξη αυτή προκλήθηκαν τεράστιες αντιδράσεις, όχι μόνο πολιτικές αλλά και από από τους πολίτες που εκφράσθηκαν μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο κ. Σφακιανάκης υπέβαλε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας προσφυγή κατά της μετακίνησής του από τη θέση του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Με την προσφυγή του ο κ. Σφακιανάκης ζήτησε την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.

Όπως ΤΕΛΙΚΆ έγινε γνωστό λίγο μετά τις 15:30 σήμερα, Πέμπτη (18/02/2016) το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ενέκρινε τελικά την ένσταση που είχε υποβάλει νωρίτερα ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης κατά της μετακίνησής του από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μετά και την εξέλιξη αυτή, ο κ. Σφακιανάκης παραμένει στη θέση του.

Εξάλλου, στην θέση του πρoϊσταμένου του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., τοποθετήθηκε ο ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο οποίος μέχρι σήμερα υπηρετούσε στην Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα, επικράτησε ένα απίστευτο μπλέξιμο γύρω από το ζήτημα της αντικατάστασης του κ. Σφακιανάκη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Νίκου Τόσκα από τη Βουλή που τον αποκαλούσε «δημοσιοσχεσίτη», φαίνεται πως τα πράγματα άρχισαν να λαμβάνουν πλέον άλλη τροπή, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να βρίσκεται πολιτικά εκτεθειμένος.

Τι δήλωσε ο Νίκος Τόσκας

Με μια άκρως προκλητική δήλωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προσπάθησε σήμερα, Πέμπτη (18/02/2016) να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναφορικά με την αντικατάσταση του διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «δημοσιοσχεσίτη».

«Η αντίληψη της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της αστυνομίας έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες και όχι με τις ικανότητες που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα Μέσα Ενημέρωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Τόσκας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη.

Σχετικές ειδήσεις