ΕΛΛΑΔΑ

Αριστερή... κατηφόρα δίχως φρένο: Ξήλωσαν τον Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!

Αριστερή... κατηφόρα δίχως φρένο: Ξήλωσαν τον Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!

Τεράστια έκπληξη (για το τι άλλο θα δούμε από την πρώτη φορά… Αριστερά), αλλά και εύλογα ερωτήματα για το τι βρίσκεται πίσω από την πρωτοφανή αυτή απόφαση της κυβέρνησης, προκαλεί η μετάθεση σε δευτερεύουσα ανενεργή υπηρεσία Διοικητικής Υποστήριξης του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.

Γιατί τι άλλο μπορεί να κρύβεται πίσω από τον παροπλισμό ενός ικανότατου αξιωματικού που έχει σώσει χιλιάδες Ελληνόπουλα από κακοποίηση, αυτοκτονία και bullying, εκτός από συμφέροντα, παράνοια και κομματοκρατία ακόμα και μέσα στην Αστυνομία. Την Αστυνομία που κύριο μέλημα πρέπει να έχει τη φύλαξη της ζωής μας...

Το Μαξίμου λοιπόν οφείλει κυρίως στους γονείς των οποίων τα παιδιά έσωσε ο κ. Σφακιανάκης να δώσει εξηγήσεις για την παράλογη στα μάτια τους απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής αστυνομίας να τοποθετήσει σε μια ανενεργή υπηρεσία έναν από τους πιο μάχιμους, επιτυχημένους και ικανότατους αξιωματικούς.

Και μπορεί να έκριναν τον Μανώλη Σφακιανάκη διατηρητέο στο βαθμό του Υποστράτηγου, δεν τον διατήρησαν ωστόσο σε μια υπηρεσία που ο ίδιος δημιούργησε, ανέδειξε και παρουσίασε μεγάλο έργο από το 1995.

Ο ίδιος ο Μανώλης Σφακιανάκης εξέφρασε εξάλλου στο περιβάλλον του τη δυσαρέσκειά του για τη μετάθεσή του θεωρώντας πως τον παροπλίζουν, ενώ περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή τις επίσημες ανακοινώσεις, καθώς δεν ήθελε να παρέμβει στις αποφάσεις του Αρχηγού.

Και πώς να μην θεωρείται παροπλισμός η τοποθέτηση ενός αξιωματικού που έχει συνδέσει το όνομά του με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου! Μια υπηρεσία που δεν έχει ουσιαστικά κανένα μάχιμο ρόλο, οδηγώντας τον αξιωματικό σε αποστρατεία…

Μια αιφνίδια μετακίνηση που σίγουρα δεν εξυπηρετεί τους στόχους της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά κάποια μικροκομματικά συμφέροντα…

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτούν οι τοποθετήσεις των υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας, που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, μετά και την απομάκρυνση του Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπηρεσία στην οποία υπηρετούσε εδώ και 20 χρόνια και έχει ταυτιστεί με την εξέλιξη και την αίγλη της.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους υποστρατήγους, νέος Αττικάρχης είναι ο Χρήστος Δραγατάκης, Γενικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης ο Νικόλαος Μπαντουβάκης, ενώ παραμένουν στις θέσεις τους ο Αντώνης Μπάκας, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο Μανώλης Πλουμής στην Οικονομική Αστυνομία και ο Χρήστος Παπαζαφείρης στην Ασφάλεια Αττικής.

Ιδιαίτερη έκπληξη αποτελεί και η αποστράτευση του πρώην αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου, ενός επίσης ικανότατου αξιωματικού.

Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, οι τοποθετήσεις των υποστρατήγων έγιναν ως εξής:

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, έγιναν οι τοποθετήσεις των Υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

ΜΠΑΚΑΣ Αντώνιος, στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΜΩΥΣΙΔΗΣ Βασίλειος, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στην Αστυνομική Ακαδημία, ως Διοικητής.

ΔΡΑΓΑΤΑΚΗΣ Χρήστος, από Κλάδο Τάξης/Α.Ε.Α. στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.

ΚΩΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος, στον Κλάδο Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Προϊστάμενος.

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Εμμανουήλ, από Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος.

ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ Γεώργιος, από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στον Κλάδο Ασφάλειας/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος.

ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ Νικόλαος, από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αλκιβιάδης, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗΣ Χρήστος, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΤΖΙΓΚΟΣ Βασίλειος, από Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής στον Κλάδο Τάξης/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος.

ΚΟΥΤΣΙΑΡΗΣ Θεόδωρος, στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΤΣΟΛΚΑΣ Φώτιος, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

ΠΛΟΥΜΗΣ Εμμανουήλ, στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Εμμανουήλ, από Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος.

ΤΣΑΡΔΙΝΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Ανδρέας, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ Νικόλαος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

ΚΟΤΣΙΑΦΤΗΣ Δημήτριος, από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

ΠΑΝΟΥΣΗΣ Σωτήριος, στο Γραφείο Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α., συνεχιζομένης αποσπάσεώς του στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού/Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

[ΥΓ.] ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ Ηλίας, στη Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

[Ε.Κ.] ΜΗΝΙΑΤΗ Πηνελόπη, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθύντρια.

Σχετικές ειδήσεις