Επέστρεψαν στο μισοβυθισμένο Σφεντύλι για να λειτουργήσουν τον Άγιο Θεόδωρο

Newsroom Newsroom

Επέστρεψαν στο μισοβυθισμένο Σφεντύλι για να λειτουργήσουν τον Άγιο Θεόδωρο

Το χωριό τους βυθίζεται για να ξεδιψάσει το Ηράκλειο… που μαστίζεται εδώ και αιώνες από τη λειψυδρία. 

Έργο πνοής το φράγμα Αποσελέμη για την ανατολική Κρήτη, οι κάτοικοι του Σφεντυλίου όμως δεν θα ξεχάσουν ποτέ το χωριό τους που με το πέρασμα του χρόνου βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στα νερά του φράγματος. Σήμερα είναι ήδη μισοβυθισμένο.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, οι κάτοικοί του επέστρεψαν για να τιμήσουν τον Άγιο Θεόδωρο, στον οποίο ήταν αφιερωμένη η εκκλησία του χωριού.

Κι αυτό γιατί, λόγω της μείωσης της στάθμης του νερού στο φράγμα, το σημείο όπου δέσποζε το εκκλησάκι βγήκε και πάλι στην επιφάνεια.

«Ήταν σαν να ήθελε ο Άγιος Θεόδωρος να τον γιορτάσουμε» έλεγαν οι κάτοικοι του χωριού που τον τίμησαν με πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και πανηγύρι πριν από λίγες μέρες. Οι κάτοικοι επέστρεψαν στο μισοβυθισμένο χωριό τους με ανάμικτα συναισθήματα… Με περισσή φροντίδα καθάρισαν και ετοίμασαν την εκκλησία και προετοίμασαν τη γιορτή. Ήταν όλοι τους εκεί την ημέρα που τίμησαν τον προστάτη τους.

Μοναδικές λήψεις από το μισοβυθισμένο Σφεντύλι και το πανηγύρι στον Άγιο Θεόδωρο κατέγραψε η κάμερα και το drone από ψηλά. Εικόνες που πραγματικά κόβουν την ανάσα και προκαλούν στο θεατή, όπως και στους κατοίκους του Σφεντυλίου, ανάμικτα συναισθήματα….

Δείτε το βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved