ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή με φόντο τη διαπλοκή

Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή με φόντο τη διαπλοκή

Κρας τεστ για κυβέρνηση και αντιπολίτευση η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή – Θα μιλήσουν επιτέλους με ονόματα ή θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές

Σε μονομαχία κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εξελιχθεί το η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 19:00 στη Βουλή.

Πληροφορίες από τα δύο στρατόπεδα, αναφέρουν πως το πολιτικό θερμόμετρο θα ανέβει επικίνδυνα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνιζαν ότι από το πρωθυπουργικό επιτελείο έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα «εντατική προετοιμασία σε έκταση και βάθος», προκειμένου η αποψινή συζήτηση να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για σειρά υποθέσεων. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα θα αναφερθεί σε υποθέσεις διαφθοράς που στιγμάτισαν την πολιτική ζωή στη χώρα εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει στο γραφείο του οκτώ φακέλους με διάφορες υποθέσεις διαφθοράς τις οποίες θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες στην υπόθεση του πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά κ. Σταύρου Παπασταύρου.

Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύει ότι προσέρχεται στην αποψινή διαδικασία πανέτοιμη, με τα δικά της επιχειρήματα και στοιχεία, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τα δικά του όπλα στη φαρέτρα του.

Από τη Συγγρού διαρρέεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του στοιχεία για μια «αποκάλυψη βόμβα» την οποία θα κάνει απόψε στην Ολομέλεια. Πιθανολογείται και αναμένεται, δε, ότι θα ζητηθούν από τον πρωθυπουργό συγκεκριμένες απαντήσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις, στις οποίες εμφανίζεται διασύνδεση κυβερνητικών στελεχών και κέντρων με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων.

Ο ελληνικός λαός περιμένει απόψε να γίνει μια συζήτηση ουσίας για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά. Η αποκάλυψη ονομάτων που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα και η προσαγωγή τους στον εισαγγελέα είναι το ζητούμενο και οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει επιτέλους να καταθέσουν στοιχεία και να αποδείξουν στην πράξη τη βούλησή τους για κάθαρση στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί για σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένη να αλλάξει το τοπίο στην απονομή Δικαιοσύνης που πάσχει από χρόνια... καθυστέρηση αφού λιμνάζουν συνεχώς οι εκδικάσεις σημαντικών ποινικών υποθέσεων.

Περιμένουμε λοιπόν από Τσίπρα και Μητσοτάκη να μιλήσουν με ονόματα, αλλιώς θα είναι μια συζήτηση – «σούπα» και ο ελληνικός λαός θα είναι για ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατής.

Σχετικές ειδήσεις