ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ο Τσίπρας εξεταστική, ο Μητσοτάκης εκλογές

Βουλή: Ο Τσίπρας εξεταστική, ο Μητσοτάκης εκλογές

Μετωπική κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τη διαπλοκή - Τσίπρας: Εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ - Μητσοτάκης: Φύγετε να αποφασίσει ο λαός - Τσίπρας: Δεν θα γίνουν εκλογές, θα εξαντλήσουμε την τετραετία

Σε εκρηκτικό κλίμα διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή.

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αντάλλαξαν στην πρωτολογία τους σφοδρά πυρά με φόντο τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τις σχέσεις πολιτικών με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και τα ΜΜΕ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό ζητώντας για πρώτη φορά προσφυγή στις κάλπες.

Κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αποδομήσει όλη την επιχειρηματολογία του προέδρου της ΝΔ καλώντας τον να είναι πιο προσεχτικός και να σοβαρευτεί.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η ομιλία του κ. Μητσοτάκη για τη διαπλοκή ήταν ένα αναμάσημα των πρωτοσέλιδων της διαπλοκής. Των Νέων, του Βήματος, του Πρώτου θέματος. Κατέθεσε μάλιστα στα πρακτικά της Βουλής τα σχετικά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αναφορικά με την υπόθεση εκβιαστών ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «ο άνθρωπος που διόρισε η κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Μάης, έκανε τη σύμβαση με τον Μαυρίκο. Ήρθατε να φέρετε την μεγάλη απόδειξη, ότι οι δικοί σας διόρισαν τον κ. Μαυρίκο. Έχετε "σπάσει ταμεία" κ. Μητσοτάκη. Μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι ο κ. Μαυρίκος υπέγραψε συμβόλαιο με τη ΝΕΡΙΤ τον Απρίλιο 2015. Την υπογραφή στη Σύμβαση την έβαλε ο κύριος Μάης. Ποιος τον διόρισε τον κ. Μάη; Ο κύριος Φορτσάκης στις 3.11.2014. Δεν λέει κάτι αυτό; Την επόμενη φορά να είστε πιο προσεκτικός κ. Μητσοτάκη. Πρέπει σε αυτή τη ζωή να καταλάβουμε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αν δεν θέλετε να μας αποκαλύψετε τις σχέσεις τρίτου τύπου που είχατε με τους εκβιαστές, τουλάχιστον μην προσπαθήσετε να μας κατηγορήσετε».

2498937

Στο το αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές ο κ. Τσίπρας απάντησε: Όποιος βιάζεται σκοντάφτει, δεν σας έφταναν τρεις εκλογικές ήττες; Θέλετε να υποστείτε και μια τέταρτη; Είναι χιλιοπαιγμένο το έργο. Ωραίο το παραμύθι της παρένθεσης, αλλά ο δράκος ψόφησε, έγινε κατοικίδιο, που ούτε καν νιαουρίζει. Η κυβέρνηση έχει ορίζοντας τετραετίας. Ξεχάστε λοιπόν τις εκλογές».

«Τολμήστε να πάτε τη χώρα σε εκλογές και θα δούμε αν η τέταρτη είναι η τυχερή, όπως η τέταρτη συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσουν σε ένα πράγμα: «Εμείς θα ψηφίσουμε την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κανάλια, εσείς θα ψηφίσετε με τη σειρά σας την πρόταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των Capital Controls, τη σύναψη του τρίτου μνημονίου και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

«Η κατάσταση είναι αδυσώπητη και στο προσφυγικό και στην οικονομία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Καλώντας δε τον κ Τσίπρα σε «έντιμη συμφωνία» όπως είπε για εξεταστική επιτροπή σχετικά με τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, ανέφερε δε ότι θα έπρεπε να έρθει στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης για να πει αν υπήρξε Plan B ή Plan X.

Τσίπρας: Να ανακαλέσετε – Μητσοτάκης: Καθίστε κάτω

«Κατανοώ την ανάγκη που έχετε να υπερασπιστείτε στελέχη που ήταν πάντα πιστά στο κόμμα σας, όπως τον κ. Καρανίκα.

Πράγματι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Τον κ. Καρανίκα, όμως δεν τον προσλάβατε να φτιάχνει καφέδες, αλλά για σύμβουλό σας. Έχει τα απαραίτητα προσόντα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνοντας: «Όταν μιλάτε για σχέσεις τρίτου τύπου με ύποπτους δημοσιογράφους, τι έχετε να πείτε για τα δικά σας; Θυμάμαι καλά τον κ. Μαυρίκο σχολιαστή στην κρατική τηλεόραση, μετά το debate μεταξύ του κ. Τσίπρα με τον κ. Μεϊμαράκη;».

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τον τρίτο του κυκλώματος εκβιαστών, τον οποίο δεν κατονόμασε, αλλά πρόσκειται -όπως υποστήριξε- στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «οι δηλώσεις του δεν διέρρευσαν».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο οποίος «ήταν στο κύκλωμα εκβιαστών».

Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας πετάχτηκε εκνευρισμένος από τη θέση του και ζήτησε σε έντονο ύφος από τον πρόεδρο της ΝΔ να ανακαλέσει.

2498947

«Δεν ανακαλώ τίποτα. Καθίστε κάτω», απάντησε σε επίσης έντονο ύφος ο κ. Μητσοτάκης.

«Ζητώ συγγνώμη για την έκρηξή μου. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να μην απαντά για τις σχέσεις του κόμματός του με το κύκλωμα εκβιαστών. Δεν έχει, όμως, δικαίωμα να συκοφαντεί τον πρωθυπουργό της χώρας. Ζητώ να ανακαλέσει ειδάλλως θα είναι ένα κοινός συκοφάντης», ανέφερε μετά από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας το λόγο και ενώ είχε προηγηθεί ένας μικρός χαμός στα έδρανα.

«Είναι 2 π.μ. πού βρίσκετε την όρεξη;», αναγκάστηκε να φωνάξει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Οι ομιλίες των αρχηγών

Τσίπρας: Εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Δριμύτατη επίθεση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή.

Ο κ. Τσίπρας αφού ευχαρίστησε τα κόμματα που δέχτηκαν να γίνει η συγκεκριμένη συζήτηση, έστρεψε τα βέλη του κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως δεν αφήσει να παραδοθούν στη λήθη τα έργα και οι ημέρες τους και οι εγκληματικές ευθύνες τους.

Όπως υποστήριξε πως το σύστημα διαπλοκής όχι μόνο δεν εκάμθη, αλλά θέριεψε στην περίοδο της κρίσης, λέγοντας χαρακτηριστικά «ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές».

Απευθυνόμενος στη ΝΔ σημείωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεώρησε πως θα της δοθεί η ευκαιρία να δώσει παράσταση ιερής αγανάκτησης. «Νόμιζε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει θόρυβο σε αγαστή συνεργασία με ορισμένα μέσα της διαπλοκής. Δεν πρόκειται για αφέλεια, πρόκειται για θράσος και αλαζονεία».

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε τους λόγους που προκάλεσε τη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη λέγοντας πως «οι παρεμβάσεις δεν είναι μόνο ή κυρίως πολιτικές, είναι και παρεμβάσεις από την επιχειρηματική ελίτ που εκμεταλλεύεται κέντρα και παράκεντρα επηρεασμού και εξωθεσμικών παρεμβάσεων».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη ταλαιπωρημένο θεσμό προσθέτοντας πως «η πολυνομία και η κακονομία δεν είναι αποτελέσματα ανικανότητας, άγνοιας ή νομοτεχνικής αδυναμίας. Είναι το αποτέλεσμα μιας βαθιάς γνώσης του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για χάος στο χώρο της Δικαιοσύνης αναφέροντας πως η χώρα μας έχει φτάσει όπως αποδεικνύει διεθνής μελέτη, να έχει το δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για δίκη σε διεθνές επίπεδο, ενώ ως το 2014, οι εκκρεμείς υποθέσεις στα πρωτοδικεία της χώρας ήταν 340 χιλιάδες. «Ένα χάος που αν δεν είναι σκοπίμως διαμορφωμένο σίγουρα είναι σκοπίμως αφημένο, διότι βόλευε κυβερνήσεις και οικονομικά συμφέροντα», σημείωσε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην υπόθεση SIEMENS ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας: «Προτίθεμαι να ζητήσω τη σύσταση επιτροπής για να κάνουμε έναν αναδιακανονισμό της Siemens. Να συμμετάσχετε κι εσείς κ. Μητσοτάκη σε αυτή την επιτροπή, άλλωστε οι γνωριμίες σας με πρόσωπα της εταιρίας θα φανούν χρήσιμες στην υπόθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα, είστε κατηγορούμενος - Ας δώσει τη λύση ο λαός

«Μη μας κουνάτε το δάχτυλο, είστε ο βασικός υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σήμερα», τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο αρχηγός της ΝΔ προσθέτοντας: «Δεν είστε κατήγορος σε αυτή τη συζήτηση, κατηγορούμενος είστε».

«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ανεβάζοντας τους τόνους της συζήτησης.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να μεταθέσει την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης. «Ο κ. Τσίπρας θέλει να συζητάμε για τη διαπλοκή, όπως αυτός την ορίζει, για να μη συζητάμε για τη διάλυση της δημόσιας παιδείας. Θέλετε να κατασκευάζετε εχθρούς... Τη μία παριστάνει τον αριστερό και την άλλη βγαίνει φωτογραφία με την κυρία Γεννηματά, τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Είστε ικανός να περάσετε και από το Λαϊκό Κόμμα».

Για τα θέματα της διαπλοκής ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Δεν είστε απέναντι στην διαπλοκή κύριε Τσίπρα... προωθείτε τη δική σας νέα διαπλοκή» και συνέχισε: «Να σας θυμίσω ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εφηύρε τον όρο διαφθορά και πολεμήθηκε. Θα τα θυμάστε αυτά, εκτός κι αν ήσασταν απασχολημένος με σχολικές καταλήψεις».

Παράλληλα, αναφερόμενος για τις επαφές του Τσίπρα με τον Ψυχάρη έκανε λόγο για μυστικά παζάρια : «δεν μπορώ να πιστέψω ότι συναντηθήκατε 4 φορές με έναν εκδότη για να πείτε ένα ηρωικό ΟΧΙ... Γιατί χρειαστήκατε τέσσερις συναντήσεις για να πείτε ένα περήφανο όχι και μήπως το ΟΧΙ, έγινε τελικά όπως το όχι του δημοψηφίσματος ΝΑΙ;».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυταρχική διαχείριση του θέματος με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. «Προκειμένου να ελέγξετε το μιντιακό τοπίο, αφαιρέσατε αρμοδιότητες από την ανεξάρτητη αρχή και τις μεταβιβάσατε στον κ. Παππά», είπε.

Σε άλλο σημείο έκανε λόγο για «κόκκινο πρωτοσέλιδο» του Βήματος την ημέρα της εκλογής του κ. Τσίπρα και είπε ειρωνικά «δεν μου φαίνεται να είναι και τόσο εχθρική η στάση απέναντί σας».

Επίσης αναφέρθηκε στα χρέη του τηλεοπτικού σταθμού ALTER ρωτώντας δηκτικά αν θα ελεγχθούν: «Δεν φαντάζομαι ο συγκεκριμένος εκδότης να αφαιρεθεί από τον έλεγχο επειδή τώρα μπαινοβγαίνει τώρα στο Μαξίμου;»

«Πάει πολύ εσείς το αγαπημένο παιδί του νεοαυριανισμού να μιλάτε για διαφάνεια» πρόσθεσε.

Ακόμη, έκανε λόγο για λίστα συγγενών και φίλων που διορίστηκαν, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει κάνει « γραφικές επιλογές που προκαλούν χιλιάδες άξιους νέους».

«Ο κάθε Καρανίκας που προσλαμβάνετε είναι μια γροθιά στο στομάχι της Ελλάδας που αντιστέκεται», είπε.

Για πρώτη φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά προσφυγή στις κάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να δώσει τη λύση ο λαός.

«Θέλετε πόλωση, όξυνση, διχασμό και λασπολογία. Δεν αντέχετε τη συνεννόηση, γιατί αυτή είναι η φύση σας. Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα. Να φύγετε. Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο και επειδή αυτή η βουλή δεν μπορεί να δώσει άλλη λύση, ας δώσει τη λύση ο λαός. Εδώ που φτάσαμε το κόστος της παραμονής σας, είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη επί κυβέρνησης ΝΔ κατήγγειλε ο Μιχαλολιάκος

Απαντήσεις «στον ωμό εκβιασμό Ψυχάρη περί γάτας Ιμαλαϊων», ζήτησε κατά την ομιλία του στην συζήτηση της Βουλής για την Δικαιοσύνη, ο γενικό γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, κατήγγειλε επίσης τις παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας στην Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ απευθυνόμενος προς την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως συμμετέχει «σε ευθεία συγκάλυψη» του σκανδάλου Παπασταύρου, σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μίλησε ούτε για τη λίστα Μπόργιανς.

Ο ίδιος σημείωσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, άργησε στα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη, ενώ για το σκάνδαλο της SIEMENS σημείωσε, «εύχομαι να γίνει νέα ρύθμιση. Μέχρις στιγμή μόνο εμείς πήραμε πάνω μας την υπόθεση».

«Είναι ντροπή να μιλάνε για παρεμβάσεις στη ΝΔ», υπογράμμισε ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αιχμές, για τις παρεμβάσεις που έγιναν επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ταυτόχρονα πως ο ίδιος μιλάει ως θύμα αυτών των παρεμβάσεων, «είναι ντροπή τους να μιλάνε για παρεμβάσεις στη ΝΔ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Γεννηματά – Ο Τσίπρας δεν είναι άγγελος της κάθαρσης

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά.

«Αφού δεν καταφέρατε να καταργήσετε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, σας προκαλώ αύριο το πρωί ακυρώστε τις 13 νομοθετικές ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο» απάντησε στον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στις καταγγελίες του πρωθυπουργού περί 13 σοβαρών παρεμβάσεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στη Δικαιοσύνη.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει τη χορήγηση δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ, ωστόσο κάλεσε τον κ. Τσίπρα εκ νέου να συναινέσει στη δική της πρόταση για εξεταστική για την οικονομία από το 2002 ως σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Κουτσούμπας: Για άλλα πράγματα έπρεπε να συζητάμε

«Τα σκάνδαλα είναι η άλλη άποψη της αντιλαϊκής πολιτικής που φορτώνει με νέα βάρη», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή.

Όπως είπε, η συζήτηση είναι ανεπίκαιρη σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και σημείωσε ότι θα έπρεπε να γίνεται συζήτηση για άλλα ζητήματα.

«Θα έπρεπε να συζητάμε για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα και την παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Για την παραβίαση των δικαιωμάτων των Ελλήνων από τους δήθεν συμμάχους τους και για το πώς θα φρενάρουμε τα νέα μέτρα που έρχονται», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

«Κάθε φορά που τα μνημονιακά κόμματα νιώθουν την λαϊκή πίεση, βγάζουν από τα συρτάρια την αγαπημένη τους σκανδαλολογία και τη βούλησή τους για δήθεν υπεράσπιση της Δικαιοσύνης», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας προσπαθεί να στήσει «παραμάγαζο» στη Δικαιοσύνη

Για απόπειρα να στήσει «παραμάγαζο» στη Δικαιοσύνη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εστίασε στη στάση και τους χειρισμούς της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, «Επιλέξατε την κυρία Θάνου για την προεδρία του Αρείου Πάγου, αφού πρώτα είχε δώσει εξετάσεις στην Κουμουνδούρου».

Ήταν δικαστής, αλλά θεωρούσε «παράνομο, απεχθές και επονείδιστο» το χρέος. Ήταν δικαστής αλλά έστελνε επιστολές στο Γιούνκερ λέγοντάς του ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνησή του στον αγώνα της κατά της λιτότητας.

Και βεβαίως ανταμείφθηκε η κυρία Θάνου. Έγινε πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Η κυρία Θάνου συνηθίζει να λέει από τότε στις συνεντεύξεις της ότι «ο δικαστής δίνει λόγο μόνο στη συνείδησή του και στο Θεό». Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση το «Θεός» είναι το ψευδώνυμο του κ.Τσίπρα.

Έφτασε στο σημείο να μηνύσει τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη για εξύβριση και δυσφήμιση. Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια, είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε ειδική αναφορά στην αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά δολοφόνου, κατ ομολογία. «Ήταν μια ντροπιαστική μέρα για τη δικαιοσύνη», είπε.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Συζήτηση Βουλή: Λεβέντης - Υπάρχουν πιέσεις στη Δικαιοσύνη

Για πιέσεις στη Δικαιοσύνη με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Η Ελλάδα είναι ένα σάπιο καθεστώς, αυτό είναι η Ελλάδα», είπε ο κ. Λεβέντης και χαρακτήρισε τις συζητήσεις που γίνονται για τη Δικαιοσύνη και τη διαφάνεια «θέατρο του παραλόγου».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι θολώνει τα νερά προσπαθώντας να συζητηθεί στη Βουλή το θέμα της διαπλοκής, ενώ υποστήριξε ότι «αν ακούσει κανείς τον κ. Τσίπρα θα νομίζει ότι ζει σε μια χώρα με λυμένα προβλήματα».

Υπάρχουν πιέσεις στη δικαιοσύνη και ευθύνες έχει τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Στην επιστολή του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Σημείωνε, ακόμη, ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε «δυστύχημα» ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σχετικές ειδήσεις