ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναι» από τη ΝΔ σε εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

«Ναι» από τη ΝΔ σε εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

«Για λόγους αρχής, η ΝΔ υπερψηφίζει την πρόταση» δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και τα ΜΜΕ.

ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος συμπλήρωσε, πάντως, ότι αναμένει από την συγκυβέρνηση να αποδεχθεί και την πρόταση της ΝΔ για την οικονομία και τα capital controls.

Η πρόταση της ΝΔ απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καλέσει από το βήμα της Βουλής την κυβέρνηση να την υπερψηφίσει, ώστε και η ΝΔ να ψηφίσει υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατέθεσαν το μεσημέρι της Πέμπτης «Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας».

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων στην αίτηση, οι υπογράφουσες και υπογράφοντες βουλευτές προτείνουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί το ειδικό ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος για τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Σχετικές ειδήσεις