ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Θεοδωράκη – Σουλτς: «Διεφθαρμένοι λαϊκιστές βαφτίζουν το κρέας ψάρι»

Συνάντηση Θεοδωράκη – Σουλτς: «Διεφθαρμένοι λαϊκιστές βαφτίζουν το κρέας ψάρι»

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (5/4) ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

Η συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κινήθηκε γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την προσφυγική κρίση αλλά και την οικονομία.

Αργότερα, ο κ. Θεοδωράκης μίλησε στους ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

«Οι λαϊκισμοί δεν λύνουν το πρόβλημα στο προσφυγικό», τόνισε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αλληλεγγύη Χωρίς Σύνορα» η οποία οργανώθηκε μετά από πρόταση των ευρωβουλευτών του Κινήματος Γιώργου Γραμματικάκη και Μίλτου Κύρκου στον Τζιάνι Πιτέλα, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου του Ποταμιού στο Περιστέρι.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ακόμα ότι και «στο θέμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς μάχονται δύο λαϊκισμοί: Ο ξενοφοβικός λαϊκισμός - η λογική ότι ο άλλος, ο ξένος, ο διαφορετικός είναι επικίνδυνος - και ο λαϊκισμός της ελεημοσύνης, ο αριστερός λαϊκισμός που λέει ότι: "Όλοι οι καλοί χωράνε, και απ’ τη στιγμή μάλιστα που είναι φτωχοί είναι και ταξικοί σύμμαχοι του λαού"».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο επικεφαλής του «Ποταμιού» πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν είχε επεξεργαστεί καμία λύση και πέρασε σε μια πολιτική που τσαλαβουτούσε και ακόμα τσαλαβουτά στη μεγάλη δεξαμενή που συναντιούνται όλοι οι λαϊκισμοί, ενώ η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνετε μέρα με την ημέρα».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στις ευθύνες της Ευρώπης: «Πρέπει όλοι οι λαοί της Ευρώπης να αναλάβουν αναλογικά τις ευθύνες που έχουν αναλάβει οι Έλληνες. Γιατί είναι αλήθεια ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πιάστηκε στον ύπνο και η πρώτη ενστικτώδης κίνηση ήταν να περιχαρακωθεί απέναντι στις μάζες των απελπισμένων».

Τέλος, μίλησε και στην ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, αποδεχόμενος την πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος του ALDE Γκι Φέρχοφσταντ. Αναφερόμενος στο λαϊκισμό τόνισε: «Οι νέοι, η πιο σπουδαγμένη ίσως γενιά Ελλήνων, εγκαταλείπει τη χώρα γιατί δεν μπορεί να ζει άλλο στο γκρίζο. Η Ευρώπη, λοιπόν, πρέπει να καταλάβει ότι εκτός από το να επιβάλει νόμους πρέπει να συγκρουστεί με τους λαϊκιστές που κυριαρχούν στην ελληνική σκηνή».

Και κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στην κυβέρνηση: «Οι λαϊκιστές παράγουν τα ελλείμματα, οι λαϊκιστές κρατούν τις μεταρρυθμίσεις στα χαρτιά, οι λαϊκιστές βαφτίζουν το κρέας ψάρι και συνεχίζουν τον φαύλο κύκλο της αδιαφάνειας – της διαφθοράς και της διαπλοκής».