ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Έχουμε τηρήσει τη συμφωνία, δεν χρειαζόμαστε άλλα μέτρα

Τσίπρας: Έχουμε τηρήσει τη συμφωνία, δεν χρειαζόμαστε άλλα μέτρα

Ικανοποίηση εξέφρασε η ελληνική πλευρά για το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, καθώς κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, διαπιστώθηκε κοινός τόπος και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας – Ενημέρωση Τσίπρα μέσω… twitter: Δεν χρειαζόμαστε άλλα μέτρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκησε μιάμιση ώρα, ο πρόεδρος του ΕΚ αποδέχθηκε ότι δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα, αλλά και ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, ώστε να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος.

Στο ίδιος μήκος κύματος και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημέρωσε μέσω twitter ότι ο Μάρτιν Σουλτς συμμερίζεται τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σημείωσε ακόμη ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και υπογράμμισε ότι η χώρα «έχει τηρήσει τη συμφωνία και δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα».

Αναλυτικά οι τρεις αναρτήσεις του πρωθυπουργού στο twitter:

- «Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του @Europarl_EN για τα νομοσχέδια που καταθέσαμε τα οποία στοχεύουν στην προστασία των πιο αδύναμων».

-«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ο @EP_President συμμερίζεται τη γνώμη μας για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

-«H ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης. Η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία και δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα».

Σχετικές ειδήσεις