ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όψιμη παραδοχή Δραγασάκη: Ήταν λάθος τα μνημόνια

Όψιμη παραδοχή Δραγασάκη: Ήταν λάθος τα μνημόνια

«Είναι μισή η αλήθεια ότι η κρίση προϋπήρχε των μνημονίων. Η άλλη μισή είναι ότι τα μνημόνια διαχειρίστηκαν και συντήρησαν τη κρίση. Ήταν λάθος τα μνημόνια». Με αυτή τη δήλωση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης παραδέχτηκε ότι οι συνταγές των Μνημονίων επιδείνωσαν παρά βοήθησαν την ελληνική οικονομία.

Μιλώντας χθες, Δευτέρα (18/04/2016) σε εκδήλωση με θέμα «Μνημόνιο -Αριστερά - Προοδευτική Διακυβέρνηση» την οποία διοργάνωσε η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης, ο Γ. Δραγασάκης εμφανίστηκε προβληματισμένος, με αφορμή τα επιπλέον μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ που επιθυμούν οι δανειστές να επιβάλουν στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως «οτιδήποτε πέρα από τη συμφωνία που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα μια και η κυβέρνηση εξελέγη για να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη συμφωνία».

«H κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα στη βάση των αποφάσεων του καλοκαιριού», είπε ο κ. Δραγασάκης Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι «άμεσος κύριος στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση, σημειώνοντας ωστόσο ότι «τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο, γιατί η διαφωνία δεν είναι μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, αλλά στις διαφωνίες μεταξύ τους».

«Η πορεία που ξεκίνησε από το 2012 δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί πολιτική έκφραση μιας άτυπης κοινωνικής συμμαχίας που επλήγη από τα μνημόνια. Ήταν η αρχή νέου ιστορικού κύκλου» είπε ο κ. Δραγασάκης.

Σχετικές ειδήσεις