Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος σε γ.γ. ΝΑΤΟ: Πρέπει κι εσείς και η ΕΕ να δείξετε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα (vid)

Newsbomb

Ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά και το ρόλο του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου συζήτησαν σήμερα (22/04/2016) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε ειδικότερα στην προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξαχθεί στη Βαρσοβία τον ερχόμενο Ιούλιο, αλλά κυρίως στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η προσφυγική κρίση για τη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες από την πρώτη στιγμή συνέδραμαν τους πρόσφυγες με όλες τους τις δυνάμεις.

«Πριν απ’ όλα ταυτιζόμαστε στο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ διαδραματίζουν κοινούς ρόλους σε μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, όπως είναι η ανάπτυξη και η εμπέδωση της ειρήνης. Και ειδικά, όσον αφορά το δεύτερο, νομίζω ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ πρέπει να συνεργαστούν έτσι ώστε να τελειώσει οριστικά ο πόλεμος στη Συρία. Δοθέντος ότι είναι πολλά τα δεινά τα οποία ο πόλεμος αυτός γεννά και, ιδίως, το μεγάλο Προσφυγικό ζήτημα», είπε ο κ. Παυλόπουλος

Και συνέχισε: «Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα, είναι ανάγκη να τονισθεί πως και οι εταίροι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να δείχνουν αλληλεγγύη κατά την αντιμετώπιση του θέματος αυτού και τα κράτη που θέλουν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτά πρέπει να τηρήσουν την ίδια συμπεριφορά, η οποία επιβάλλεται από τις βασικές αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η ισχυρή Ελλάδα συνεισφέρει σε ένα ισχυρό ΝΑΤΟ. Μαζί πλέον ως συμμαχία ανταποκρινόμαστε και προσαρμοζόμαστε σε ένα δυσμενές περιβάλλον ασφαλείας», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ, απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και επηρεάζεται ιδιαίτερα από το προσφυικό/μεταναστευτικό. Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Τουρκίας, το ΝΑΤΟ συνεισφέρει από τον Φεβρουάριο στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στόλτενμπεργκ.