ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόμβα μεγατόνων: Χρεοκοπία τον Ιούνιο, αν δεν έχουμε συμφωνία

Βόμβα μεγατόνων: Χρεοκοπία τον Ιούνιο, αν δεν έχουμε συμφωνία

Με δραματικούς τόνους περιγράφει κυβερνητικός αξιωματούχος τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Όπως μετέδωσε το Reuters, στέλεχος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι αν η Ελλάδα δεν τα βρει με τους δανειστές κινδυνεύει με χρεοκοπία στις αρχές Ιουνίου.

«Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, αλλά δεν είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι», δήλωσε. «Όμως, όσο περισσότερο περνά ο καιρός χωρίς να καταλήγει η αξιολόγηση, θα μπορούσαμε να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο», παραδέχθηκε ο ίδιος.

«Υπήρξαν σκαμπανεβάσματα από τα μέσα Απριλίου, αλλά η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να μην χρεοκοπήσει μέχρι τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, χρησιμοποιώντας επίσης τα ταμειακά αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων και συσσωρεύοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές αν χρειαστεί», ανέφερε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί τα ταμειακά διαθέσιμα διάφορων δημόσιων φορέων ώστε να καλύψει τυχόν κενά ρευστότητας στα δημόσια ταμεία. Ήδη έχουν μεταφερθεί στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας αποθέματα της Βουλής, του ΕΟΠΠΥ, του ΟΑΕΔ και δημόσιων νοσοκομείων.

Ο Τσίπρας ζητάει Σύνοδο Κορυφής

Την έκτακτη σύγκληση του Euro Summit φέρεται να είναι έτοιμος να ζητήσει ο πρωθυπουργός από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μετά τη διακοπή της διαπραγμάτευσης και την ανακοίνωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι "ναυαγεί" πλέον κι επισήμως το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτου Eurogroup τη Μ. Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει αύριο με τον Ντόναλντ Τουσκ, ζητώντας έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προκειμένου όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου να «διασφαλιστεί η τήρηση της Συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα».

Δεν θα γίνει το Eurogroup

Δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης για την Ελλάδα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ με ένα Tweet:

«Δεν υπάρχει επιπλέον Eurogroup για την Ελλάδα την Πέμπτη, χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Συνάντηση για την πρώτη αξιολόγηση, το πακέτο προληπτικών μέτρων και το χρέος σε επόμενο στάδιο».

Σχετικές ειδήσεις