ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Έξω από κάθε συζήτηση το προληπτικό πακέτο μέτρων

Βούτσης: Έξω από κάθε συζήτηση το προληπτικό πακέτο μέτρων

«Αυτό είναι έξω από κάθε συζήτηση, δεν θέλει η κυβέρνηση, πριν το μπορεί υπάρχει και το θέλω». Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Βήμα FM ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στο προληπτικό πακέτο μέτρων που ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση να πει ναι σε αυτή την πρόταση.

«Δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση, ούτε θα υπάρξει που θα κόψει τα πόδια της σε μία φάση με ενθαρρυντικά μηνύματα για την εποχή μετά την αξιολόγηση» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. «Αλίμονο αν πούμε στους επενδυτές ότι προβλέπεται ότι το πράγμα δεν θα πάει καλά και το 2018 υπάρχει άλλο στάτους σε μισθούς, συντάξεις» πρόσθεσε.

Στην ερώτηση τι θα γίνει αν επιμείνουν οι θεσμοί, απάντησε ότι «τότε το ΔΝΤ θα κρατήσει με πίκρα την επιφύλαξή του». Εκτίμησε δε ότι από την πλευρά ΔΝΤ και Σόιμπλε ποτέ δεν έγινε δεκτή ως βάση η συμφωνία του καλοκαιριού.

Ο κ. Βούτσης είπε ότι βρισκόμαστε στη «μέθοδο των διαδοχικών προσεγγίσεων, δεν έχει κλείσει κανένας δρόμος, αναγνωρίζουμε όλοι το έδαφος των πραγματικών διαφωνιών και των συσχετισμών δυνάμεων που διαμορφώνεται. Δεν φαίνεται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να υπαναχωρούν στη συμφωνία του καλοκαιριού, πλην Σόιμπλε».

Εκτίμησε ότι η περιπέτεια «θα έχει καλή κατάληξη, είμαι αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέσα από την αποδοχή της ελληνικής πρότασης».

Είπε επίσης ότι τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας είναι καλά και πως η κυβέρνηση Τσίπρα τηρεί τη συμφωνία του καλοκαιριού κατά γράμμα.

Σχετικές ειδήσεις