ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ύποπτη διευκόλυνση για τις offshore

Βενιζέλος: Ύποπτη διευκόλυνση για τις offshore

Ύποπτη διευκόλυνση χαρακτήρισε τη διάταξη για τις εξωχώριες εταιρείες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «υπάρχει θέμα και δεν θεραπεύεται νομικά» καθώς, εφόσον η διάταξη για τις offshore έχει δημοσιευθεί από χθες το πρωί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ακόμα και μία μόνο ημέρα να ισχύσει, παύει το αξιόποινο για όλους τους πολιτικούς και τα παρένθετα πρόσωπα που είχαν ή έχουν offshore.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν έκρυψε τη διαφοροποίησή του από τη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να εκπροσωπεί το Κέντρο, τον κατ' εξοχήν προοδευτικό χώρο από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου. «Όταν λες Κεντροαριστερά αφήνεις χώρο σε αυτούς που λένε ‘'είμαι κεντροδεξιός''» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι μεταρρυθμιστική, αν δεν εγγυηθούμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις προς όφελος του πολίτη, δεν υπάρχει άλλος που να τις εκφράσει πιο αυθεντικά δήλωσε σχολιάζοντας τις αναφορές της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για ξεπούλημα των δημόσιων συγκοινωνιών. «Οι δηλώσεις έγιναν σε ένα συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την ηγεσία του υπό εκκόλαψη νέου πόλου, γιατί όπως είπε «αν το ήθελα θα το είχε κάνει επαναδιεκδικώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση υποστήριξε ότι «μπήκαμε σε ένα διηνεκές μνημόνιο χωρίς τέλος, θα έχουμε μέτρα και το 2018, και μετά το πρόγραμμα, χωρίς δάνειο (...) ακόμα δεν έχει καταλάβει τίποτα η κοινωνία δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις των 17 μηνών διαπραγμάτευσης» σημείωσε σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση.

Πρόσθεσε ακόμη, πως «είναι ψευτοταξική ανάλυση το ''εκφράζω τους μη προνομιούχους''» και όπως τόνισε «η εξαφάνιση μεσαίων στρωμάτων συνιστά πρόβλημα για τη δημοκρατία, καθώς χάνεται η σπονδυλική στήλη της κοινωνίας».

Σχετικές ειδήσεις