ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Ούτε η κυβέρνηση «τραβάει» ούτε η αντιπολίτευση

Λεβέντης: Ούτε η κυβέρνηση «τραβάει» ούτε η αντιπολίτευση

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την αυριανή (8/6) ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου της πόλης και με αυτή την ευκαιρία είχε συνάντηση με δημοσιογράφους.

Ούτε η κυβέρνηση «τραβάει», ούτε η αντιπολίτευση - και το αδιέξοδο θα φανεί το Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος επιμένει στην πρόταση του για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Λεβέντης είπε ότι στην τελετή εγκαινίων της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2016», όπου βρέθηκε δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. του έδειξε προς την πλευρά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας «με αυτούς εδώ να κάνουμε οικουμενική κυβέρνηση;» και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απάντησε, ότι ακόμα και με τον εχθρό μπορεί κάποιος να κάνει οικουμενική κυβέρνηση.

Ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε επίσης, ότι του τηλεφώνησε η Ντόρα Μπακογιάννη και του ζήτησε να υπογράψει την πρόταση της να γίνει ειδική συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών για τα θέματα της Αγιάς Σοφιάς και των Τσάμηδων, και εκείνος αρνήθηκε.

Από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, είπε ότι του αρέσει περισσότερο να συζητάει με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί θέλει να τους πείσει και για την οικουμενική κυβέρνηση.

Για τη Φώφη Γεννηματά παρατήρησε ότι αλλάζει συνεχώς θέσεις, με αφορμή και στη στάση της στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό, ενώ μίλησε αρνητικά για την τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη υπέρ του Κώστα Σημίτη.

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πάει στη Νέα Δημοκρατία, μαζί με άλλα στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Για την επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στην πολιτική σκηνή, είπε ότι διευκολύνει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, και τον κατηγόρησε ότι θέλει να διαλύσει το κόμμα στο οποίο υπήρξε πρόεδρος και με το οποίο εκλέχθηκε πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων περιέγραψε στους δημοσιογράφους και την πρώτη συνάντηση που είχε με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, και σημείωσε πως του έκανε εντύπωση το γεγονός πως εκείνος πήγε κοντά του για να τον χαιρετίσει.

Σχετικές ειδήσεις