ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Κατρούγκαλος: Δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού

Επιμένει ο Κατρούγκαλος: Δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού

Τη διαβεβαίωση ότι δεν έχει πέσει ποτέ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από τους δανειστές η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, έδωσε σήμερα, Δευτέρα (13/06/2016) ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην ΕΡΤ1, διευκρινίζοντας ότι «κάτι τέτοιο είναι εκτός μνημονίου».

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Αμυνόμαστε στις ομαδικές απολύσεις», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε να κρατήσουμε την κατάσταση, όπως είναι σήμερα, γιατί είναι απαράδεκτη, είναι εργασιακή ζούγκλα. Εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε την κοινωνική Ευρώπη».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις αφορά, κυρίως, διαδικαστικά ζητήματα και το ποιος θα έχει την αρμοδιότητα να παρακολουθεί τις εγγυήσεις κατά των ομαδικών απολύσεων.

«Στην Ελλάδα έχουμε τον υπουργό Εργασίας. Εάν κρατήσουμε τις εγγυήσεις, εγώ δεν θα θεωρούσα σημαντικό πρόβλημα να μην είναι ο υπουργός Εργασίας, αλλά κάποιο άλλο όργανο, το οποίο να έχει βέβαια κατοχύρωση αντικειμενικότητας, δημόσιο χαρακτήρα και να μπορεί να εκπληρώνει με ανάλογο τρόπο αυτό που εκπληρώνει, αυτή τη στιγμή, ο υπουργός», είπε – μεταξύ άλλων.