ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση εναντίον κινήματος «Παραιτηθείτε»: Τι δήλωσαν Κυρίτσης, Σκουρλέτης και Κουρουμπλής

Κυβέρνηση εναντίον κινήματος «Παραιτηθείτε»: Τι δήλωσαν Κυρίτσης, Σκουρλέτης και Κουρουμπλής

Δριμύτατη κριτική εναντίον του κινήματος «Παραιτηθείτε» εξαπολύουν κυβερνητικά στελέχη, μία μόλις ημέρα πριν τη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στην πλατεία Συντάγματος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το κίνημα αυτό εμφανίζεται ως απολιτίκ κίνηση και τόνισε ότι έχει το σπέρμα μιας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής».

«Έχουν, θεωρώ, κατ’ αρχάς, κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν, να πάνε οι άνθρωποι και να καταμετρηθούν και θα έλεγα ότι καθώς δείχνουν τη λογική τους απομονώνονται και αποξενώνονται από τον κόσμο», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Σε ειρωνικό ύφος σχολίασε την κινητοποίηση και ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης. «Μία συγκέντρωση είναι. Να πάνε οι άνθρωποι να το ευχαριστηθούν. Καπελάκι να έχουν γιατί έχει ζέστη και νεράκι», είπε, μιλώντας στον Real FM.

«Η συγκέντρωση δεν μου φαίνεται αντιδημοκρατική, μια χαρά δημοκρατική είναι. Θέλω να σας θυμίσω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, με υπουργό τον κ. Δένδια, είχε πάει στη Βουλή νομοσχέδιο για περιορισμό του δικαιώματος του συνέρχεστε. Με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένας περιορισμός του δικαιώματος του συνέρχεστε. Είναι απολύτως σεβαστό», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο κ. Κυρίτσης.

Σκωπτικός ο σχολιασμός και από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή: «Αγωνιστήκαμε για να έχει το δικαίωμα ο καθένας να εκφράζει ειρηνικά όποια άποψη νομίζει. Ας πούμε εμένα μου θυμίζει αυτή η αυριανή εκδήλωση, μια άλλη το 1983 περίπου που βγήκαν ορισμένες κυρίες με τα γουνάκια και με τα βραχιόλια, να διαμαρτυρηθούν εναντίον της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου».

«Δημοκρατία έχουμε, υπάρχουν επιλογές. Σέβομαι την επιλογή του καθενός. Εγώ σας είπα τι μου θύμισε, δεν είπα ότι είναι αυτό. Δηλαδή, αν μαζευτούν 50.000 και 100.000 άνθρωποι στο Σύνταγμα θα πέσει η κυβέρνηση; Δεν πέφτει αυτή η κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM.