ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η εικόνα του Τσίπρα ήταν ενός απερχόμενου πρωθυπουργού

Μητσοτάκης: Η εικόνα του Τσίπρα ήταν ενός απερχόμενου πρωθυπουργού

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε για «θράσος και κυνισμό» με αφορμή τη συνέντευξή του χθες βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εξαπέλυσε σήμερα, Παρασκευή (15/07/2016) ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε ημερίδα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» για το Brexit, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι ο «κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε θράσος και κυνισμό λέγοντας λίγο πολύ πως όλα τα έπραξε καλώς».

«Δικαιολόγησε τα πάντα και δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή την ανάγκη να κάνει έστω μια ελάχιστη αυτοκριτική. Δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή την ανάγκη να αρθρώσει μια συγνώμη –προσχηματικά έστω – προς τον ελληνικό λαό τον οποίο συνειδητά εξαπάτησε», είπε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την απορία αν ο Πρωθυπουργός πιστεύει αυτά που λέει ή αν ψεύδεται συνειδητά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Τσίπρας, δεν προτίθεται να αλλάξει ούτε τον τρόπο που πολιτεύεται ούτε τις πολιτικές του καθώς έδειξε «ότι είναι αμετανόητος και αποφασισμένος να συνεχίσει το δρόμο του λαϊκισμού, αλλά και της απαράδεκτης μετάθεσης της ευθύνης από τις δικές του εγκληματικές επιλογές».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός για τα capital controls και την Τράπεζα της Ελλάδας έκανε λόγο για «άλλη μια φτηνή άσκηση συριζαϊκής προπαγάνδας», ενώ, όσον αφορά το δημοψήφισμα έκανε λόγο για απύθμενο θράσος να μπορείς, όπως είπε, να αναδεικνύεις ένα δημοψήφισμα-φιάσκο, μια μοναδική θεσμική παρωδία, σε στιγμή εθνικής ανάτασης.

«Όποιος άκουσε τον κ. Τσίπρα χθες, δεν αισθάνθηκε υπερηφάνεια. Μόνο βαθιά ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας αισθάνθηκε» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι τα ψέματα και την ανικανότητα του κ. Τσίπρα τα πληρώνει με βαρύτατο τίμημα ο ελληνικός λαός στην καθημερινή του ζωή, με περισσότερη φτώχεια, λουκέτα στις επιχειρήσεις, ανέργους και απογοήτευση για τους πολλούς.

«Ένα είναι βέβαιο: H χθεσινή εικόνα του κ. Τσίπρα ήταν αυτή ενός απερχόμενου πρωθυπουργού. Το πλήρες διαζύγιο με την πραγματικότητα είναι το τελευταίο στάδιο πριν την οριστική έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου. Και κάτι τελευταίο. Προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα να μη διανοηθεί να παίξει θεσμικά παιχνίδια με τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Κάποια από τα λεγόμενά του υποδηλώνουν, στην καλύτερη περίπτωση, θεσμική άγνοια. Στη χειρότερη, την πρόθεσή του να καταφύγει σε θεσμικές ακροβασίες που δεν συνάδουν με το πνεύμα αλλά και το γράμμα του καταστατικού χάρτη της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις