ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μύρισε» εκλογές: Ψήφος από τα 17 και κατάργηση των Πανελλαδικών

«Μύρισε» εκλογές: Ψήφος από τα 17 και κατάργηση των Πανελλαδικών

Η στρατηγική που αναμένεται να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛείναι εμφανής, αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί απολύτως τίποτα.

ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ «ΔΩΡΑΚΙΑ» Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙ «ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΑΦΟΥ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΕΨΕΙ…

Το χρονικό σημείο που θα κρίνει το μέλλον της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα είναι βεβαίως η 2η αξιολόγηση, αλλά και η νέα συμφωνία που πρέπει να συνάψει η κυβέρνηση με το ΔΝΤ.

Αν οι απαιτήσεις των δανειστών είναι «μαχητές» και μπορούν να «περάσουν» χωρίς να προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη, ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στην επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει έναν σαρωτικό ανασχηματισμό ικανό να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία, αλλά και να διαμορφώσει νέους συσχετισμούς στην Κεντροαριστερά.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να φέρει κοντά του σε θέσεις - κλειδιά, τόσο τον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και τον Φώτη Κουβέλη, αλλά και παλαιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν κατέβει από το «τρένο» της Φώφης Γεννηματά και καλοβλέπουν μια συνεργασία με το… νέο Πασοκ που δεν είναι άλλο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας και οι σύμβουλοί του θεωρούν λυτρωτικό έναν ανασχηματισμό και πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα εδραιώσουν την πρωτοκαθεδρία τους στο χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Πάνω σε αυτό τον καμβά είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν και την «λυκοφιλία» τους με τον Πάνο Καμμένο, από τον οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνουν σαφείς αποστάσεις.

Άλλωστε δεν είναι ψέμα ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι καζάνι που βράζει εναντίον του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ.

Βεβαίως, αυτό είναι το «καλό» σενάριο για τον σημερινό πρωθυπουργό.

Σε περίπτωση που οι δανειστές ζητήσουν ακόμα σκληρότερα και απεχθή μέτρα, τότε οι εκλογές είναι μονόδρομος.

Οι σύμβουλοι του κ. Τσίπρα έχουν προβλέψει και αυτό το σενάριο και τούτο γίνεται αντιληπτό και από την εμμονή τους να αλλάξει ο εκλογικός νόμος από τις επικείμενες εκλογές (κάτι που τελικώς δεν επετεύχθη), αλλά και από τα δωράκια που ετοιμάζουν στην εκλογική τους βάση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να δώσει κάτι απτό στον ελληνικό λαό, παρά μόνο θεσμικές αλλαγές που ενδεχομένως να εντυπωσιάσουν και να δελεάσουν τους πολίτες.

Μετά την καθιέρωση της ψήφου στα 17, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει στο τραπέζι και με στοχευμένες διαρροές και το θέμα της εισαγωγής στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα χωρίς εξετάσεις!

Τα παραπάνω δωράκια είναι ομολογουμένως άκρως δελεαστικά για την ελληνική νεολαία, αν και κινούνται σε παλαιοκομματικές, ξεπερασμένες πρακτικές άλλων εποχών.

Βλέπετε η δεξαμενή του παραγωγικού ιστού της χώρας έχει γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα.

Οι παραπάνω επισημάνσεις καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.

Σε απλά ελληνικά μύρισε εκλογές από τώρα…

Σχετικές ειδήσεις